Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Συνεχίζουν την απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί μέχρι αύριο, που θα έχουν νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.Η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των νοσοκομειακών γιατρών με τον υφυπουργό Οικονομικών είναι καθοριστική για την παραπέρα στάση τους.

Από τις μέχρι σήμερα συναντήσεις που είχαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, τόσο με τον υπουργό Υγείας όσο και με τον υφυπουργό Οικονομικών, έχει φανεί η αδιαλλαξία της κυβέρνησης να ενσωματώσει βασικές προτάσεις τους στο νέο ιατρικό μισθολόγιο. Η αντιπαράθεση των νοσοκομειακών γιατρών με την κυβέρνηση βρίσκεται στο ύψος των τακτικών αποδοχών και στον τρόπο υπολογισμού των εφημεριών. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαφωνούν με την πρόταση της κυβέρνησης να πληρώνονται οι εφημερίες κατ' αποκοπήν και ζητούν να είναι συνδεδεμένες με το βασικό μισθό.

Ο υπουργός Υγείας, Κ. Γείτονας,στις συναντήσεις που είχε προχτές με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), αναφερόμενος στον τρόπο υπολογισμού των εφημεριών, είπε ότι είναι τεχνικό θέμα και ότι θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι αύριο, την ώρα της συνάντησης με τον υφυπουργό Οικονομικών, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά θα κάνουν συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσης, η ΕΙΝΑΠ ζητεί συνάντηση και με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου.

Χτες έγινε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο "Σωτηρία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ