Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΚΕ
Αγωνιστική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια
  • Συγκέντρωση έξω από το χώρο του συνεδρίου διοργανώνουν η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των αναγκαστικών συνενώσεων και σωματεία εργαζομένων και υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης
  • Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο "Καποδίστριας"

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών του τακτικού ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), αύριο στη Θεσσαλονίκη, και ενώ χτες στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αναγκαστικές καταργήσεις κοινοτήτων με το σχέδιο "Καποδίστριας", αιρετοί, εργαζόμενοι και κάτοικοι θα δώσουν τη δική τους απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για την Αυτοδιοίκηση. Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των αναγκαστικών συνενώσεων,αλλά και σωματεία εργαζομένων και υπαλλήλων του Νομού Θεσσαλονίκης έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να βρίσκονται μπροστά από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, όπου ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλος,ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Δ. Αβραμόπουλος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Κοσμόπουλος,θα "ξεδιπλώνουν", με τις ομιλίες τους, το κουβάρι των επιλογών τους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με κεντρικό σύνθημα "Ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί ποτέ στη συνείδηση του ελληνικού λαού και να εφαρμοστεί. Θα τον ακυρώσουμε στην πράξη", δήμαρχοι, πρόεδροι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι απ' όλη την Ελλάδα διαδηλώνουν αύριο, στις 7 μ.μ., μπροστά από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, κατά του "Καποδίστρια". Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά των αναγκαστικών συνενώσεων καλεί όλους τους αιρετούς να συμμετάσχουν στη διαδήλωση για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους "στο έκτρωμα, που καταργεί τις κοινότητες και συρρικνώνει την ελληνική επαρχία".Εξω από το Βελλίδειο θα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι του Νομού Θεσσαλονίκης, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους, τόσο στον "Καποδίστρια", όσο και σε διατάξεις του που καταστρατηγούν εργασιακές σχέσεις. Τη συγκέντρωση διοργανώνει το Συντονιστικό Οργανο που δημιούργησαν έξι σωματεία εργαζομένων και υπαλλήλων του νομού. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων ΙΔ και Υπαλλήλων Δήμου Θεσσαλονίκης, η Ενωση Δενδρανθοκηπουρών Δήμων Β. Ελλάδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Νομού Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς και ο Σύλλογος Πτυχιούχων Νομού Θεσσαλονίκης θα είναι εκεί, διαδηλώνοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων, στη μετατροπή τους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς.

Στον αγώνα των εργαζομένων συμπαρίσταται και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του "Καποδίστρια" του Νομού Θεσσαλονίκης, που επιφυλάσσεται για δικές της δυναμικές παρεμβάσεις στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.

  • Οπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά των αναγκαστικών συνενώσεων, το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ επιχειρεί να κηρυχτούν οι εργασίες του συνεδρίου "κεκλεισμένων των θυρών", καθώς έχουν σταλεί ιδιαίτερες προσκλήσεις σε επιλεγμένο ακροατήριο. "Η ενέργεια αυτή δείχνει την αδυναμία του υπουργού και της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ να αντικρίσουν κατάματα τους προέδρους των κοινοτήτων", σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ