Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κιγκλιδώματα για να περιοριστούν τα τροχαία!

Με πιλοτικές παρεμβάσεις, όπως τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, αλλαγή κρασπέδων κ.ά. σε δύο σημεία της λεωφόρου Βουλιαγμένης, προσπαθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ να περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται στο κύριο οδικό δίκτυο της Αττικής!

Η αρχή θα γίνει από τις διασταυρώσεις της λεωφόρου Βουλιαγμένης με τις οδούς Πύρρωνος και Ελευθερίου Βενιζέλου, όπως προτείνει και σχετική έκθεση που υπέβαλλε ο Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Συγκεκριμένα, στον κόμβο της Πύρρωνος προβλέπεται η εγκατάσταση κιγκλιδωμάτων, η αλλαγή κρασπέδων και η ενίσχυση της σήμανσης και της σηματοδότησης. Στον κόμβο της Ελ. Βενιζέλου θα υπάρξει απομόνωση της μιας παράπλευρης οδού και η μονοδρόμηση της άλλης με κατάλληλες διαμορφώσεις των νησίδων, θα γίνει ανάλογη συμπλήρωση της σήμανσης και αλλαγή των προγραμμάτων σηματοδότησης.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΜΠ το μεγαλύτερο πρόβλημα της λεωφόρου Βουλιαγμένης είναι οι παράπλευροι βοηθητικοί οδοί, μερικές από τις οποίες έχουν αδικαιολόγητα μετατροπές σε οδούς δύο κατευθύνσεων και επεκτείνονται μέχρι τους κόμβους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας μεγάλος αριθμός εμπλεκομένων ρευμάτων, τα οποία είναι αδύνατο να ρυθμιστούν με τη σηματοδότηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τμήμα της λεωφόρου Βουλιαγμένης έχουν καταγραφεί από το 1992 έως το 1996, 795 ατυχήματα με 55 νεκρούς, 105 βαριά τραυματίες και 983 ελαφρά τραυματίες.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι "με υπόδειγμα τα δύο πιλοτικά προγράμματα θα υπάρξει άμεση ανάθεση μελέτης ανασχεδιασμού όλης της λεωφόρου Βουλιαγμένης". Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη μελέτη είχε ζητήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ από το ΕΜΠ και για τη λεωφόρο Κηφισίας. Το Εργαστήριο Συγκοινωνιολογίας του Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας του ΕΜΠ το 1996 παρέδωσε αυτή τη μελέτη, αλλά μέχρι σήμερα παραμένει σε κάποια συρτάρια του υπουργείου χωρίς να έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ