Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεκόπη η δίκη Γερωνυμάκη

Διεκόπη χτες στο Μεικτό Κακουργιοδικείο Ρεθύμνου, λίγες μέρες μετά την έναρξή της, η εκδίκαση της υπόθεσης της διπλής δολοφονίας της Μαρίνας Γερωνυμάκη και της Ειρήνης Κλαουράκη μέσα στο σπίτι τους στη Λ. Ακαδημίας στο Ηράκλειο, που συγκλόνισε πέρσι την κοινή γνώμη της Κρήτης.

Κατηγορούμενος είναι ο σύζυγος και γαμπρός των θυμάτων Μιχάλης Γερωνυμάκης. Η διακοπή της δίκης κρίθηκε αναγκαία, επειδή ένας από τους ενόρκους, ο Αντώνης Χαραλαμπάκης, είναι γνωστός του κατηγορούμενου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο συνήγορος υπεράσπισης Φοίβος Ιωαννίδης, με σχετική ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι ο Γερωνυμάκης ως δικηγόρος είχε υπερασπιστεί πριν δέκα χρόνια τη σύζυγο τού Χαραλαμπάκη, αλλά όπως ανέφερε ο ίδιος "δεν υπάρχει πλέον καμία σχέση μεταξύ τους".

Παράλληλα, ο Α. Χαραλαμπάκης υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους ευθιξίας. Η δίκη διεκόπη επειδή δεν υπήρχαν αναπληρωματική ένορκοι, ενώ το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά την ερχόμενη Πέμπτη και υπάρχουν πιθανότητες ή να οριστούν νέοι ένορκοι ή να αναβληθεί η δίκη για αργότερα. Οι συνήγοροι του Γερωνυμάκη πάντως δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η δίκη αναβληθεί πέραν του εξαμήνου θα ζητήσουν την υπό όρους αποφυλάκιση του κατηγορούμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ