Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Αγώνας για καλύτερη πόλη

Σε κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής προχωρούν σήμερα το απόγευμα ο Δήμος και οι μαζικοί φορείς, ενάντια στη συνειδητή αδιαφορία της πολιτείας, στην υποβάθμιση της πόλης και το φλέγον πρόβλημα των ναρκωτικών

Σήμα κινδύνου "εκπέμπει" ο Δήμος Ζεφυρίου για την αλματώδη αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή και τη συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης, όχι μόνο για το φλέγον θέμα των ναρκωτικών, αλλά και για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα υποβάθμισης που αντιμετωπίζει χρόνια ο δήμος και η ευρύτερη περιοχή.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου - και την ώρα που ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αυτοδιαφημιζόταν στα Ανω Λιόσια - με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων του Ζεφυρίου με κλείσιμο δρόμων και της σιδηροδρομικής γραμμής, ο δήμαρχος της πόλης, Γ. Λάππας,τόνισε ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπάρχει η βάσιμη υποψία πως το Ζεφύρι μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς, αν δεν έχει ήδη μετατραπεί, σε ένα ακόμη κέντρο διακίνησης ναρκωτικών με εμβέλεια σε όλο το Λεκανοπέδιο! Χαρακτηριστικά ανέφερε πως μόνο την περασμένη Δευτέρα - και λόγω της χαλαρότητας της αστυνομικής επιτήρησης, αφού μεγάλη δύναμη είχε αποσπαστεί στο Πολυτεχνείο - έγιναν 27 συλλήψεις διακινητών και αγοραστών! Οι συλληφθέντες αγοραστές το τελευταίο διάστημα είναι από διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Τα ναρκωτικά ήδη διακινούνται στα σχολεία του Δήμου, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για κακοποιήσεις μαθητών όταν αρνούνται να δεχτούν τις "προσφορές", αλλά και αρκετοί δημότες εγκαταλείπουν το Ζεφύρι, αφού δεν μπορούν να ζήσουν πλέον κάτω από αυτές τις συνθήκες. Την περασμένη βδομάδα μάλιστα οι μαθητές του Γυμνασίου αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε, πως η αστυνόμευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αφού, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων κατά το παρελθόν στο αίτημα του Δήμου να παραμείνει, έστω και κατ' εξαίρεση, το αστυνομικό τμήμα στο Ζεφύρι και να μην ενταχθεί στο πολυδύναμο, τελικά το τμήμα έφυγε.

Πάντως, ο Γ. Λάππας ξεκαθάρισε, πως παρά το γεγονός ότι το εμπόριο ναρκωτικών γίνεται κύρια από Τσιγγάνους, η πολιτική του δήμου δεν είναι ρατσιστική, ούτε πρόκειται να κηρύξει "εμφύλιο" στο Δήμο. Αντίθετα είπε πως στην πλειοψηφία τους οι Τσιγγάνοι μόνιμοι κάτοικοι του Ζεφυρίου ασχολούνται με το εμπόριο, έχουν εκλέξει δύο δημοτικούς συμβούλους και συμμετέχουν στις διαδικασίες της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων και του Δήμου. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε διερχόμενους Τσιγγάνους.

Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε ότι τα μέσα του Δήμου είναι ελάχιστα, η οικονομική ασφυξία συνεχίζεται, ενώ το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΧΩΔΕ και Δήμου έχει μείνει στα "αζήτητα" με ευθύνη του υπουργείου. Υπογράμμισε ότι η πολιτεία αδιαφορεί για την περιοχή και ότι χρειάζονται γενναία μέτρα για την ανάπλασή της.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΣΕ σε επιστολή του στο δήμο λέει ότι η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής είναι ποινικό αδίκημα, ο Δήμος όμως δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σαν έσχατο μέσο πίεσης για να τους προσέξει η κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατηγορούμενος γιατί προάσπιζε τα συμφέροντα των δημοτών! (2001-05-25 00:00:00.0)
Με όπλο την εμπιστοσύνη του κόσμου (1998-10-04 00:00:00.0)
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε (1998-10-03 00:00:00.0)
Το μαχαίρι στο κόκαλο (1998-04-11 00:00:00.0)
Να ανακληθεί η απόφαση (1998-04-09 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην υποβάθμιση! (1997-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ