Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από νερουλάδες ... σκουπιδοφάγοι!

Αρκετοί φαίνεται πως "την έχουν στημένη", προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, περιμένοντας την απόφαση του ΣτΕ για τα απορρίμματα, στην οποία οδήγησαν οι τυχοδιωκτισμοί της κυβέρνησης και, συγκεκριμένα, του ΥΠΕΧΩΔΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ενας από αυτούς είναι προφανώς ο εκδότης του "Εθνους", μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι το χτεσινό κύριο άρθρο της εφημερίδας του προτείνει αδίστακτα την ολέθρια καύση ως μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και, μάλιστα, εν ονόματι της ...προστασίας του περιβάλλοντος. Κι αυτό, όταν είναι γνωστό ότι τα εργοστάσια καύσης εκπέμπουν διοξίνες, μια απειροελάχιστη ποσότητα των οποίων φτάνει για να γεμίσουν καρκινοπάθειες οι κάτοικοι της πρωτεύουσας. Κι όταν - επιπλέον - η καύση εγκαταλείπεται, προς όφελος της υγειονομικής ταφής, ακόμη και στις χώρες παραγωγής της τεχνολογίας αυτής, όπως η Γερμανία (το 1992 έπεσε στο 24% ως μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων, από 31% το 1985, ενώ, αντίθετα, η υγειονομική ταφή αυξήθηκε στο 74%, από το 66% το ίδιο χρονικό διάστημα).

Οι "πλασιέ", όμως, της καύσης, οι οποίοι βλέπουν ακόμη και τα σκουπίδια μόνο ως χρυσοφόρα πηγή δεν πτοούνται με τίποτα. Και γιατί να διστάσουν, άλλωστε; Εδώ πήγαν να πουλήσουν παλιότερα το νερό της Τριχωνίδας στην Αθήνα ως άλλοι "νερουλάδες"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ