Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι θα γίνει με τις καθαρίστριες;

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων διεκδικώντας τη λύση των χρόνιων προβλημάτων τους που έχουν σαν αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση από άποψη μισθολογική, δικαιωμάτων και συνθηκών εργασίας.

Για τα προβλήματα αυτά ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης - Αποκέντρωσης και Εθνικής Παιδείας, εάν προτίθεται η κυβέρνηση να λύσει επιτέλους το πρόβλημα και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων για αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος με τη μετατροπή των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων, αντί να θεωρούνται εργαζόμενες, χαρακτηρίζονται εργολάβοι. Αμείβονται μόνο για τις αίθουσες που καθαρίζουν χωρίς να λαμβάνονται υπόψη στην αμοιβή τους και οι κοινόχρηστοι χώροι που επίσης καθαρίζουν, εξασφαλίζοντας μισθό πείνας γύρω στις 60.000 δρχ. το μήνα. Επιπλέον τους μήνες του καλοκαιριού παραμένουν άνεργες ενώ δε δικαιούνται άδειες, επιδόματα, δώρα κλπ. Να σημειωθεί επίσης ότι οι αμοιβές τους είναι καθηλωμένες από το 1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ