Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Δεν υπάρχουν καν οι μελέτες!

Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν, όχι μόνο τα έργα, αλλά ακόμα και αυτές οι απαιτούμενες μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού Φθιώτιδας, ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή!

Το γεγονός αυτό παραδέχεται και η ίδια η κυβέρνηση, αφού σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τρίτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, οι υφυπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής και Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας αποφάσισαν (!) την επιτάχυνση τώρα των διαδικασιών εκπόνησης των μελετών για τη θωράκιση των περιοχών γύρω από το Σπερχειό Ποταμό που επλήγησαν από τις περσινές πλημμύρες!

Την ίδια στιγμή λοιπόν που μια δυνατή νεροποντή παρασύρει και πνίγει, στην κυριολεξία, ολόκληρες περιοχές της χώρας, το ΥΠΕΧΩΔΕ συσκέπτεται για να διαπιστώσει ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα και αποδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι η τακτική του υπουργείου και σ' αυτό το θέμα είναι άκρως επικίνδυνη.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο πρόεδρος του Τοπικού Τεχνικού Επιμελητηρίου, αποφασίστηκε να επιταχυνθούν τα έργα και οι μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό, ενώ όσον αφορά τις τρεις γέφυρες που καταστράφηκαν από τις περσινές πλημμύρες ανακοινώθηκε ότι:

- για τη γέφυρα Παλιοβράφας η μελέτη θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε τρεισήμισι μήνες και αμέσως μετά θα δημοπρατηθεί η κατασκευή της,

- για τη γέφυρα Κωσταλέξι η μελέτη θα ολοκληρωθεί, θα συμπληρωθεί και θα επικυρωθεί εντός δύο μηνών και θα προχωρήσει η δημοπράτηση και, τέλος,

- για τη γέφυρα Φραντζή,η μελέτη αναμένεται να υποβληθεί (!) σε 4 μήνες, οπότε και θα γίνει η δημοπράτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ