Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλες 48 καταδίκες "φουντώνουν" τον αγώνα

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αυταρχικό της κατήφορο, όμως οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν με ένταση των αγώνων τους. Η καταδίκη 13 από τους 17 αγρότες που δικάστηκαν χτες στον Εβρο για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του '95, και άλλων 35 στην Κατερίνη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών την άνοιξη του '94, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής...

Στην Αλεξανδρούπολη, εκατοντάδες αγρότες από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, διαδηλώνοντας την απαίτησή τους να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των αγωνιστών συναδέλφων. Μόλις έμαθαν την απόφαση για καταδίκη των 13 σε 6μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, αντέδρασαν έντονα. Με κυρίαρχο σύνθημα "η τρομοκρατία δε θα περάσει", πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης και κάλεσαν το λαό να σταθεί συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματά τους.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και αποδεικτικό της ενότητας της αγροτιάς ήταν το γεγονός ότι ενώ και οι 17 κατηγορούμενοι ήταν από χωριά του νότιου Εβρου, εκατοντάδες αγρότες κατέβηκαν από τα απομακρυσμένα χωριά του βόρειου Εβρου. Η μαχητική συγκέντρωση και πορεία των αγροτών σηματοδότησε τα νέα αγωνιστικά βήματα της αγροτιάς απέναντι στο "μονόδρομο" των ευρωπαϊκών και κυβερνητικών επιλογών για ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κάλεσε τους αγρότες σε επαγρύπνηση και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους, στα μπλόκα της διεκδίκησης και της αντίστασης που θ' αρχίσουν να στήνονται το επόμενο διάστημα.

Στην Κατερίνη

Χτες επίσης, το "αγροτοδικείο" Κατερίνης καταδίκασε άλλους 35 αγρότες σε 7μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Οι 18 απ' τους 35 είναι κάτοικοι της Κάτω Μηλιάς και οι υπόλοιποι είναι τα μέλη της τότε Συντονιστικής Επιτροπής, που είναι κατηγορούμενοι με 16 ξεχωριστές δικογραφίες. Την επόμενη Τετάρτη, πρόκειται να δικαστούν άλλοι 37.

Ομως τα "αγροτοδικεία" δεν πτοούν τους αγρότες του νομού. Την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίζουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, απαιτώντας από τον ΕΛΓΑ να τους αποδώσει τις πραγματικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστη η φετινή παραγωγή ροδάκινων από τους παγετούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ