Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Οργή στα καπνοχώρια

Αγωνιστική απάντηση στις 5 του Δεκέμβρη

Αγωνιστικά ετοιμάζονται να απαντήσουν οι καπνοπαραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και στα "φέσια" των καπνεμπόρων.

Στις 5 Δεκέμβρη προετοιμάζουν δυναμική αγωνιστική απάντηση, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της πλειοψηφίας των συνεταιριστικών οργανώσεων. Στα καπνοχώρια του νομού επικρατεί οργή και αγανάκτηση. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Κατούνας, αφού τις καταστροφικές συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, έρχονται να επιτείνουν τα "φέσια" των καπνεμπόρων. Χαρδαλιάς και Πετρίδου δε λένε να πληρώσουν τους καπνοπαραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας, υπό την ανοχή του υπουργείου Γεωργίας και οι καπνοπαραγωγοί που περιμένουν πάνω από έξι μήνες να πληρωθούν, βρίσκονται πλέον σε απελπιστική θέση: Δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν και από την άλλη τα χρέη και οι τόκοι ποινής στην ΑΤΕ "τρέχουν".Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΑΣ Αιτωλοκαρνανίας τονίζει ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και απαιτεί να πληρωθούν εδώ και τώρα οι καπνοπαραγωγοί και να μπει τέρμα στην πολιτική κοροϊδίας που ακολουθεί η κυβέρνηση, με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, ώστε να σταματήσει η ασυδοσία των καπνεμπόρων. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην καπνοκαλλιέργεια, εξαιτίας των καταστροφικών μέτρων που πάρθηκαν στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ: Μόνο για το νομό Αιτωλοκαρνανίας στο διάστημα 1992 - 1996 η παραγωγή καπνού μειώθηκε κατά 36% και 7.000 μικροπαραγωγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους. Οπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση, το κακό δε σταματάει εδώ, αφού μέσω της "Ατζέντα 2000" θα προταθούν ακόμα πιο καταστροφικά μέτρα για την καπνοκαλλιέργεια, που θα οδηγήσουν στο μαζικό ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους καπνοπαραγωγούς.

Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας τονίζει ακόμα στην ανακοίνωσή της ότι οι δίκες και οι καταδίκες δε θα σταματήσουν τους αγώνες των αγροτών όσο δε λύνονται τα προβλήματα και καλεί τους αγρότες της περιοχής να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ