Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Στο βωμό της κερδοσκοπίας

Στα θέματα της παιδείας, του πολιτισμού και του Αιγαίου αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Απάντηση στα περί "ανοιχτής πόρτας" που έδειξε ο Κ. Σημίτης σε όσους διαφωνούν με την πολιτική του, έδωσε στην ομιλία του ο Στρ. Κόρακας τονίζοντας ότι "την "πόρτα" που έδειξε προχτές ο Κ. Σημίτης πολλοί καλόπιστοι τίμιοι εργαζόμενοι, πολλοί πατριώτες γρήγορα θα τη διαβούν για να ενταχθούν σε ένα πανίσχυρο παλλαϊκό αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό, δημοκρατικό μέτωπο όπως προτείνει το ΚΚΕ που θα βάλει τη χώρα σε έναν άλλο δρόμο όπως αξίζει στον ελληνικό λαό, στην αγωνιστική του πορεία και τις θυσίες και τα οράματά του.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα θέματα του Αιγαίου, της παιδείας, του πολιτισμού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε το μαράζωμα των περισσότερων νησιών, την απογύμνωσή τους και την εναπόθεση της υπεράσπισης του Αιγαίου στους Αμερικανούς και την Τουρκία. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του: "Οι περιορισμένης σημασίας εξαγγελίες της κυβέρνησης Σημίτη για το Αιγαίο και αν εφαρμόζονταν δε θα αντιμετώπιζαν το πρόβλημα. Η λύση βρίσκεται στο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής που προτείνει πρόγραμμα ταχύρυθμης ισόρροπης ανάπτυξης και πετάχτηκε σε κάποια συρτάρια γιατί ακριβώς δε θέλετε την ανάπτυξη των ακριτικών νησιών. Να είστε σίγουροι ότι οι Αιγαιοπελαγίτες δε θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια".

Οσον αφορά την παιδεία, ο Στρ. Κόρακας τόνισε ότι "η κυβέρνηση υπονομεύει το δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, στρώνει το δρόμο για την παράδοσή του στην ιδιωτική κερδοσκοπία. Το δικαίωμα στη μόρφωση αλλά και στη δουλιά γίνεται όλο και περισσότερο εμπόρευμα στη διάθεση των οικονομικά άνετων με γοργό ταξικό αποκλεισμό των λαϊκών στρωμάτων. Παράλληλα προωθείται η μορφωτική υποβάθμιση, η πνευματική, η ιδεολογική χειραγώγηση και η απόπειρα εκμαυλισμού της νεολαίας ώστε να δέχεται αδιαμαρτύρητα με ηττοπάθεια το μέλλον ακόμα στυγνότερης εκμετάλλευσης που τους επιφυλάσσετε".Επίσης κατήγγειλε το γεγονός ότι το ποσοστό για τον πολιτισμό κινείται στα ίδια άθλια επίπεδα του 0,3% με 0,4% ενώ ζήτησε την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ