Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ
Παράδοση στις δυνάμεις της αγοράς

Καταστροφική η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του Κόμματος Ν. Γκατζής,τονίζοντας ότι "σε αγαστή σύμπνοια κυβέρνηση, ΝΔ και ΣΥΝ φαλκιδεύουν τα βασικά χαρακτηριστικά της, προωθώντας την ενσωμάτωση του θεσμού στη λογική των νόμων της αγοράς, την εφαρμογή στην Αυτοδιοίκηση και μέσα από αυτήν, των ιδιωτικοποιήσεων και του ανταγωνισμού, της ανταποδοτικότητας και της πρόσθετης φορολογίας για έργα και υπηρεσίες".

Ο Ν. Γκατζής κατήγγειλε ότι θέλουν τη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε έναν ενδιάμεσο διοικητικό μηχανισμό και για το στόχο αυτό, κατάργησαν τις κοινότητες με το γνωστό "Καποδίστρια" με άκρατο αυταρχισμό, με το γνωστό "αποφασίζουμε και διατάσσουμε".

Με πληρωμένες από τον κρατικό μηχανισμό διαφημίσεις η κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει τον λαό ότι η ερήμωση της υπαίθρου οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν ισχυρά διοικητικά κέντρα. Απέκρυψαν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχουν για την εξαθλίωση και συρρίκνωση της υπαίθρου με την αντιαγροτική πολιτική που ακολουθούν και ότι ο "Καποδίστριας" είναι ένα ακόμα εργαλείο για το γρηγορότερο ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Στη συνέχεια φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα αυτής της πολιτικής ανέφερε τους παιδικούς σταθμούς, των οποίων η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στην ΤΑ, με κόψιμο όμως των αντίστοιχων πόρων, με αποτέλεσμα οι δήμοι να βάζουν ανταποδοτικά τέλη και να καταργείται η δωρεάν προσχολική παιδεία. Το ίδιο, τόνισε, συνέβη και με τα λειτουργικά έξοδα στων σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ