Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πόλεμος φατριών στην "Ολυμπιακή Αεροπορία"

Παραιτήθηκαν πριν αναλάβουν καθήκοντα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος

Παραιτήθηκαν πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος, που επέλεξε η κυβέρνηση για να αναλάβουν την ηγεσία της "Ολυμπιακής Αεροπορίας"!

Μετά τη δήθεν αυτόβουλη "απόσυρση" του Ν. Καρδάση,που είχε ανακοινώσει επίσημα η κυβέρνηση ότι επιλέχτηκε για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στην ΟΑ, λίγες μέρες μετά παραιτήθηκε και ο Εμμ. Φθενάκης,ο οποίος είχε εξασφαλίσει και την τυπική έγκριση από την Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής για να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου στον εθνικό αερομεταφορέα.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Ν. Καρδάση και τον Εμμ. Φθενάκη σε παραίτηση, αυτόβουλη ή μη, πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους, δεν έγιναν επίσημα γνωστοί. Για τον μεν πρώτο, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών εξέδωσε λακωνική ανακοίνωση, με μόνη αναφορά ότι ο Ν. Καρδάσης "απέσυρε την υποψηφιότητά του", ενώ η παραίτηση Φθενάκη έγινε γνωστή από δημοσιεύματα, επιβεβαιώθηκε κατόπιν εορτής προφορικά από το υπουργικό περιβάλλον, αλλά δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση. Φαίνεται ότι στις μέρες του "εκσυγχρονισμού" οι εξηγήσεις είναι περιττές και ότι τα πάντα συμβαίνουν ή δε συμβαίνουν, επειδή έτσι αποφασίζει η κυβέρνηση!

Ανεξάρτητα, πάντως, από τους λόγους που οδήγησαν στις παραιτήσεις, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση καθίσταται πλήρως αναξιόπιστη, ακόμα και στους τυπικούς χειρισμούς - πόσο μάλλον στους ουσιαστικούς - για τη σωτηρία του εθνικού αερομεταφορέα.

Για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με τις κυβερνητικές επιλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΟΑ, φημολογείται έντονα ότι μαίνεται "πόλεμος φατριών" σε κυβέρνηση και διοίκηση, με στόχο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στον εθνικό αερομεταφορέα ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για τη μετεγκατάσταση στο υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο Σπάτων, της αγοραπωλησίας αεροσκαφών κλπ.

Και βέβαια, η σημερινή εικόνα διάλυσης σε όλα τα επίπεδα που παρουσιάζει η ΟΑ, δεν είναι άσχετη με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί για να έχει μέλλον ο εθνικός αερομεταφορέας. Η επιλογή προσώπων στη διοίκηση της εταιρίας είναι άνευ σημασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ