Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγωδία στο πέρασμα του Εβρου

Δύο Κούρδοι λαθρομετανάστες και ένα νήπιο πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του ποταμού

Στο πέρασμα του χρόνου, στο πέρασμα του Εβρου τρεις λαθρομετανάστες έχασαν τη ζωή τους. Την ώρα που όλοι γιόρταζαν για τον καινούριο χρόνο, 28 Κούρδοι λαθρομετανάστες από το Ιράκ, δοκίμαζαν την τύχη τους στον Εβρο. Δουλέμπορος τους μετέφερε από την τουρκική ακτή του ποταμιού και τους εγκατέλειψε σε μια νησίδα του. Εμειναν εκεί μετέωροι ξημερώματα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Με μια βάρκα προσπάθησαν να πλησιάσουν την ελληνική όχθη. Η βάρκα ανατράπηκε. Ενα νήπιο και δυο ενήλικες χάθηκαν στα ορμητικά νερά του ποταμιού. Οι 25 που σώθηκαν πιάστηκαν από στρατιώτες και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου. Τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται με υποθερμία στο τοπικό νοσοκομείο.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση με ταχύτατες διαδικασίες, ανήμερα Πρωτοχρονιά απέλασε τον Σύρο μετανάστη Μ. Χ. Οπως καταγγέλλει το Δίκτυο Κινήσεων για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, "δεν ξέρουμε αν βάρυνε τόσο η χωρίς χαρτιά είσοδος και εργασία του Μ. Χ. στην Ελλάδα, όσο η συμμετοχή του στον πρώτο σύλλογο Σύρων μεταναστών που λειτουργεί στη χώρα με έδρα τα Χανιά, ενοχλώντας - όπως φαίνεται - την τοπική Αστυνομία, αλλά είναι πιθανό να συνέβαλαν και κάποιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στη "φίλη χώρα" Συρία, που δεν έχουν πολύ να κάνουν με την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών της".

Ο Μ. Χ. είναι ο 10ος από τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου των Σύρων μεταναστών που απελαύνεται μέσα στους δυο τελευταίους μήνες. "Η απέλασή του γίνεται κατά παράβαση των διατάξεων των ΠΔ περί νομιμοποίησης των αλλοδαπών, που προβλέπουν την αναστολή των διώξεων κατά το χρόνο της εφαρμογής τους", αναφέρει η καταγγελία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ