Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κηδεύεται σήμερα ο Σ. Παπασωτηρίου

Εφυγε την Πρωτοχρονιά από κοντά μας ο αγωνιστής, κομμουνιστής Σωτήρης Παπασωτηρίου.Γεννήθηκε το 1912 στο χωριό Κατσαρού Ηλείας. Νέος οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και στη διάρκεια της Κατοχής στο ΕΑΜ και το ΚΚΕ, έχοντας πρωτοπόρα δράση στον εθνικοαπελευθερωτικό - αντιφασιστικό αγώνα. Το 1945 συνελήφθη από το αστικό κράτος και καταδικάστηκε για ανύπαρκτα εγκλήματα σε ισόβια. Αποφυλακίστηκε το 1964 και αμέσως συνέχισε τη δράση του σαν γραμματέας της ΝΕ της ΕΔΑ στην Ηλεία. Παντρεύτηκε την αγωνίστρια Βάσω Κολλιοντζή. Η στρατιωτικοφασιστική δικτατορία τον συνέλαβε το 1967 και τον έστειλε εξορία στο Παρθένι και στον Ωρωπό, από όπου αποφυλακίστηκε το 1971. Μετά τη μεταπολίτευση δούλεψε στην καθοδήγηση των επιτροπών Ετεροδημοτών της ΚΟΑ.

Οσοι τον γνώρισαν, ιδιαίτερα οι σύντροφοι και συντρόφισσες της ΚΟΒ Ανάκασας Αγ. Αναργύρων, όπου ανήκε τα τελευταία χρόνια, θα τον θυμούνται για την αταλάντευτη πίστη του στα κομμουνιστικά ιδανικά, στο ΚΚΕ, για τη συνέπεια και την αντοχή του στον αγώνα.

Η κηδεία του Σ. Παπασωτηρίου γίνεται στην Κατσαρού Αμαλιάδας, σήμερα στη 1.00 μ.μ. Πούλμαν αναχωρεί από το Δημαρχείο Αγ. Αναργύρων στις 8.30 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ