Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΔΑΠ
Οδεύει προς την ιδιωτικοποίηση επεκτείνοντας το δίκτυό της

Καμιά αύξηση το 1998 υποστηρίζει ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ δε θα γίνει μέχρι το τέλος του 1998, δήλωσε χτες ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής. Ωστόσο, όπως έγραψε πρόσφατα ο "Ρ", οι αρμόδιοι της επιχείρησης βρίσκουν τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά της με διάφορα "χαράτσια" που επιβάλουν στους καταναλωτές "από το παράθυρο".

Η ΕΥΔΑΠ, μάλιστα, ενόψει και της εισδοχής της στο Χρηματιστήριο και της ιδιωτικοποίησής της, αναμένεται να αυξήσει την πελατεία της - και άρα τα έσοδά της - προσθέτοντας στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και νέες περιοχές, όπως αυτές της Ανατολικής Αττικής και του Θριασίου Πεδίου. Κάτι τέτοιο άλλωστε προδιαγράφει και ο υφυπουργός με τη χτεσινή του δήλωση. Μέχρι τώρα στις περιοχές αυτές, 600.000 περίπου κατοίκων, την ευθύνη και τα δίκτυα της υδροδότησης είχαν οι αντίστοιχοι δήμοι και κοινότητες, οι οποίοι αγόραζαν "χονδρικά" το νερό της ΕΥΔΑΠ και το μεταπωλούσαν στους δημότες τους. Μόνο από αυτή την κίνηση η ΕΥΔΑΠ υπολογίζεται ότι θα προσθέσει στους ισολογισμούς της αρκετά δισεκατομμύρια, καθώς μέχρι σήμερα οι δήμοι της απέδιδαν πολύ λιγότερα χρήματα, ενώ αρκετοί από αυτούς - όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι - την έχουν "φεσώσει" με εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές.

Θεωρείται βέβαιο ότι η ΕΥΔΑΠ στην προσπάθειά της να αυξήσει την πελατεία της δε θα διστάσει σε πολλές περιπτώσεις να συνδέσει με το δίκτυό της και να υδροδοτήσει και χιλιάδες αυθαίρετα σπίτια και άλλα κτίρια, που στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής και του Θριασίου υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Τέλος να προσθέσουμε ότι μόλις αναλάβει τις περιοχές αυτές η ΕΥΔΑΠ θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστεί να κατασκευάσει ή να επιδιορθώσει τα δίκτυα αποχέτευσης. Κατά εκτιμήσεις αρμοδίων το κόστος αυτό υπολογίζεται να φτάσει τα 100 δισ. δρχ., ποσό το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι οι δημότες.

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής με τη χτεσινή του δήλωση υποσχέθηκε ότι η Επιχείρηση μέσα στο 1998 θα θέσει σε ισχύ Χάρτα Υποχρεώσεων προς τον Καταναλωτή και τη δραστική βελτίωση των υπηρεσιών της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ