Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
Εμμονή σε μια "εξωφρενική απόφαση"

Επιστολή της προέδρου του νοσοκομείου προς το "Ρ", με την οποία και αυτοδιαψεύδεται, αλλά και επιχειρεί να βιάσει την πραγματικότητα

Με επιχειρήματα που την αυτοδιαψεύδουν, αλλά και με μια προσπάθεια βιασμού της πραγματικότητας, η πρόεδρος του Ασκληπιείου Βούλας Γ. Πουλοπούλου επιχειρεί να απαντήσει σε δημοσίευμα του "Ρ" (20.12.1997) σχετικά με την απόφαση μείωσης των κρεβατιών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο.

Μάλιστα στην επιστολή, που έστειλε η πρόεδρος προς την εφημερίδα μας, αφήνονται σαφείς υπαινιγμοί ότι ο "Ρ" υπέκυψε σε σκοπιμότητες ("οι πληροφορίες, αναφέρει, που σας δόθηκαν, δεν είναι αληθινές και οφείλονται σε υποκειμενική σκόπιμη άποψη") και γίνονται υποδείξεις προς την εφημερίδα μας περί διασταυρώσεως των πληροφοριών. Και τώρα που η διασταύρωση έγινε δημοσίως, προκύπτει ότι ο μεν "Ρ" παρουσίασε τη συλλογική θέση του ιατρικού σώματος, ενώ η πρόεδρος εμμένει σε μια επιλογή επικίνδυνη για τις ανάγκες του λεκανοπεδίου Αττικής σε κρεβάτια (ΜΕΘ).

Ο "Ρ" έγραψε ότι μολονότι υπάρχει τεράστια έλλειψη, πανελλαδικά, κρεβατιών ΜΕΘ, εντούτοις η διοίκηση του Ασκληπιείου εξετάζει το ενδεχόμενο λειτουργίας κρεβατιών της Νευροχειρουργικής Κλινικής στη νέα ΜΕΘ. Κι έρχεται η πρόεδρος και ομολογεί με την επιστολή της ότι "αποφάσισε τη μετακίνηση των ήδη λειτουργουσών ΜΕΘ και ΜΑΦ Νευροχειρουργικής στο νέο χώρο της ΜΕΘ το πολύ για ένα τρίμηνο...".

Πρόκειται δηλαδή για εμμονή σε μια "εξωφρενική απόφαση", όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας Αλ. Αναστασάκης,με επιστολή του προς την ΕΙΝΑΠ (18.12.1997). Την ίδια μέρα (18.12.1997) έγινε "συνέλευση όλων των γιατρών του Ασκληπιείου Βούλας παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ" και η απόφαση της συνέλευσης κοινοποιήθηκε ως υπόμνημα προς τον υφυπουργό Υγείας Μ. Σκουλάκη.

Στο υπόμνημα αυτό στηρίχτηκε το δημοσίευμα του "Ρ". Και εκτός αυτού του υπομνήματος, το θέμα της ΜΕΘ του Ασκληπιείου τέθηκε απ' την ΕΙΝΑΠ και στη συνάντησή της με τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα (23.12.1997). Επιπλέον η ΕΙΝΑΠ στη συνάντησή της με τον Κ. Γείτονα έθεσε και θέμα παραιτήσεων των διοικήσεων των Νοσοκομείων της Ελευσίνας και του Ασκληπιείου Βούλας.

Η επιστολή

Για την ιστορία δημοσιεύουμε την επιστολή - με ημερομηνία 31.12.1997 - της προέδρου του Ασκληπιείου Γ. Πουλοπούλου.

"Για τη σωστή ενημέρωση των αναγνωστών σας, όσον αφορά το Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας μετά το τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας σας με ημερομηνία 20.12.1997, σας γνωρίζω ότι οι πληροφορίες που σας δόθηκαν δεν είναι αληθινές και ότι τούτο οφείλεται σε υποκειμενική σκόπιμη άποψη. Οσον αφορά μεν την έλλειψη προσωπικού και τα προβλήματα από αυτήν, αυτά είναι γνωστά στο υπουργείο Υγείας και είναι επίσης πάγιο αίτημά μας. Οσον αφορά δε τους χώρους του Νοσοκομείου μας, αυτοί πράγματι δεν είναι οι άριστοι, όμως έχουν γίνει πάρα πολλές παρεμβάσεις στα υπάρχοντα διάσπαρτα κτίρια με πολύ καλά αποτελέσματα και εξακολουθούν να γίνονται. Σ' αυτή μας την προσπάθεια δημιουργήσαμε νέους χώρους ΜΕΘ. Η ολοκλήρωση της νέας ΜΕΘ/Χ έγινε στις 2.12.1997 με τη σύνδεση και έλεγχο του κλιματιστικού συγκροτήματος. Από τις 2.12.1997 επομένως αυτή μπορούσε να λειτουργήσει. Το ΔΣ του Νοσοκομείου, με την υπ' αριθμ. 18/17.12.97 απόφασή του, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό η Μονάδα για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου και την περίθαλψη των ασθενών. Αποφάσισε επίσης τη μετακίνηση των ήδη λειτουργουσών μονάδων ΜΕΘ και ΜΑΦ Ν/Χ στο νέο χώρο της ΜΕΘ το πολύ για ένα τρίμηνο, προκειμένου να γίνει η στήριξη του κτιρίου όπου οι παλιές μονάδες λειτουργούσαν. Τούτο ενόχλησε ίσως αυτούς που σας έδωσαν τις εσφαλμένες πληροφορίες. Αν λάβετε υπόψη σας τα μεγάλα προβλήματα της κτιριακής υποδομής του Νοσοκομείου μας, θα καταλάβετε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουμε για την αποτελεσματική λειτουργία αυτού. Γι' αυτό θα σας παρακαλούσα αν έχετε ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο μας, πράγμα που πιστεύω ότι έχετε, να διασταυρώνετε τις πληροφορίες και με τους νόμιμους εκπροσώπους αυτού, που ενδιαφέρονται για τη συνολική λειτουργία και απόδοση του Νοσοκομείου και όχι για μεμονωμένα Τμήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ