Τρίτη 17 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Καζάνι" η Κρήτη

Καζάνι που βράζει η αγανάκτηση των αγροτών της Κρήτης για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προϊόντα του νησιού, οδηγεί τους αγρότες της περιοχής σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις.

Μεθαύριο Πέμπτη οι αγρότες του νομού Χανίων θ' αποκλείσουν το πρωί το λιμάνι της Σούδας, με απόφαση της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής, που από την περασμένη βδομάδα περιοδεύει στα χωριά και ενημερώνει τους αγρότες.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται, όμως, και η Πανηρακλειώτικη Συντονιστική Επιτροπή, που χτες το βράδυ συνεδρίαζε μέχρι αργά για το θέμα αυτό, στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών.

Την αντίδρασή τους για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και Βρυξελλών, εξέφρασαν χτες και αγρότες του νομού Λασιθίου,που προχώρησαν στον αποκλεισμό της Νομαρχίας. Ωστόσο, την αγωνιστική διάθεση των αγροτών προσπάθησαν να υπονομεύσουν, για άλλη μια φορά, οι "καρεκλοκένταυροι" της ΟΑΣ Λασιθίου που τους κάλεσαν να αποχωρήσουν μέσα σε τρεις ώρες, παρά την αρχική εξαγγελία για 24ωρο αποκλεισμό! Μάλιστα ο κυβερνητικός εγκάθετος Βεργάκης και η παρέα του, αρνήθηκαν την πρόταση των αγροτών να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα αίτημα συμπαράστασης στους Θεσσαλούς αγρότες και καταδίκης της αποστολής ΜΑΤ από την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι η ΟΑΣ Ηρακλείου, θέλοντας να εξαπατήσει τον αγροτικό κόσμο, καλεί τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του νησιού σε μεθαυριανή σύσκεψη, δήθεν για το θέμα των κινητοποιήσεων τις οποίες ωστόσο υπονομεύει συστηματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ