Τρίτη 17 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Δεν το βάζουν κάτω

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι αγρότες της Αιγιαλείας οι οποίοι χτες το πρωί, αψηφώντας την έντονη αστυνομοκρατία και τρομοκρατία, συγκεντρώθηκαν στην Εθνική οδό στον κόμβο Μεγανίτη, όπου έκπληκτοι είδαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα διάνοιξης των δρόμων να έχουν αποκλείσει την πρόσβαση. Μάλιστα, οι επικεφαλής των αστυνομικών δήλωσαν στη ΣΕΑ πως έχουν διαταγές να μην επιτρέψουν το κλείσιμο των δρόμων και, στην ουσία, απέκλεισαν οι ίδιοι τις προσβάσεις προς την Εθνική αναγκάζοντας τους οδηγούς που πήγαιναν από το Αίγιο στην Πάτρα να χρησιμοποιούν την παλιά Εθνική.

Ο πρόεδρος της ΣΕΑ Αιγιαλείας Κώστας Κερκουλάς ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον Στ. Τζουμάκα και κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση των φιλοκυβερνητικών αγροτοπατέρων της Παναιγιάλειας Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας Ομάδων Παραγωγών, στηρίζοντας έτσι τη διάλυση των Συνεταιρισμών. Ο Κ. Κερκουλάς αποκάλυψε πως οι αγροτοπατέρες ζητούσαν μυστική ψηφοφορία, ώστε να μην μάθουν ποτέ οι αγρότες ποιοι εκπρόσωποί τους ψήφισαν την κατάπτυστη αυτή απόφαση. Αποκαλύφθηκε όμως και με βάση τα αποτελέσματα πως μόνο τα 23 μέλη της ΣΕΑ που ψήφισαν φανερά έδωσαν αρνητική ψήφο. Στη συνέχεια καταγγέλθηκε το όργιο τρομοκρατίας που εκφράζεται με τη διανομή δικαστικών κλήσεων στα χωριά, για συμμετοχή στις περσινές κινητοποιήσεις, αλλά και με τη χτεσινή επιχείρηση τρομοκρατίας της αστυνομίας. Οι αγρότες παρέμειναν στον κόμβο μέχρι τις 8 το βράδυ και αποχώρησαν με την υπόσχεση πως θα επανέλθουν δυναμικότερα τις επόμενες μέρες.

Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεών τους θα είναι το Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή 20 Φλεβάρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Λαύρας. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν μαζικοί φορείς της περιοχής (Εργατικό Κέντρο Αιγίου, Δήμος Αιγίου, Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σύλλογος Εμποροεισαγωγέων, Σύλλογος Βενζινοπωλών, Σωματείο Εργαζομένων στην Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών, Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αιγίου, Σύλλογος Λογιστών, αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου, ΠΕΑΕΑ, ΟΓΕ και άλλοι φορείς), ενώ τα καταστήματα του Αιγίου θα παραμείνουν κλειστά.

Κινητοποίηση θα γίνει την Τετάρτη 25 Φλεβάρη, μέρα που θα διεξαχθεί η δίκη 22 αγροτών που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Τότε οι αγρότες της Αιγιάλειας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

  • Στην Ηλεία την περασμένη Κυριακή η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και η ΣΕΑ αποφάσισαν συλλαλητήριο για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο Λατίφι.
  • Στη Λακωνία συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Εθνικής οδού Σπάρτης - Τρίπολης στη γέφυρα του Ευρώτα.
  • Στη Μεσσηνία η ΣΕΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση αγροτών αύριο Τετάρτη στις 11 π.μ. στο Διοικητήριο (Νομαρχία), ενώ στις 10 π.μ. θα γίνει προσυγκέντρωση στη Μεσσήνη. Στη συνέχεια οι αγρότες θα παραταχθούν με τα μηχανήματα τους στην Εθνική οδό.
  • Στη Ζάκυνθο η ΣΕΑ διοργανώνει Πανζακυνθινό συλλαλητήριο την Παρασκευή 20 Φλεβάρη με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, των καθηγητών και μαθητών, καθώς του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ζακύνθου. Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιεί σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού σήμερα στις 8 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συλλόγων Ζακύνθου.
  • Στην Κεφαλονιά η ΣΕΑ αγροτών και κτηνοτρόφων σχεδιάζει νέες κινητοποιήσεις την Παρασκευή 20 Φλεβάρη.
  • Συλλαλητήριο με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη στις 11 π.μ. έξω από τη Νομαρχία και οι αγρότες του νομού Αργολίδας με απόφαση της ΣΕΑ του νομού και του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου της περιοχής.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι αναγκαία η αγωνιστική συστράτευση των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού στον κοινό αγώνα της αγροτιάς. Ετσι, μετά τις διασπαστικές και υπονομευτικές ενέργειες των καρεκλοκένταυρων ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίρων των διοικήσεων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και της ΟΑΣ καλούνται οι αγρότες να πάρουν την υπόθεση του ενωμένου αγώνα στα χέρια τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα στην Αχαΐα (2004-11-16 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται για την Τρίτη (2004-11-06 00:00:00.0)
Νέο συλλαλητήριο σήμερα (2004-04-07 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα συλλαλητήρια (1998-02-19 00:00:00.0)
Πανελλαδικός ο ξεσηκωμός (1998-02-11 00:00:00.0)
Δυναμικό ξεκίνημα από το Αίγιο (1998-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ