Τρίτη 17 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΥΠΑ
Χρειάζεται πραγματικά αγωνιστική ρότα

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και των εργαζομένων σ' αυτή, άρχισαν οι εργασίες του 6ου τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ).

Οι εργασίες θα λήξουν αύριο, με την εκλογή νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία και την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Αξιοσημείωτο της πρώτης μέρας του Συνεδρίου είναι η απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της ΝΔ, που αν και κλήθηκαν δεν παραβρέθηκαν. Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών προφασίστηκε "φόρτο εργασίας", αλλά μέσω του διοικητή της ΥΠΑ Διον. Καλόφωνου έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της υπηρεσίας, επειδή με την υπάρχουσα μορφή "δεν πάει άλλο"!

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασ. Αλεβιζόπουλος,για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε "σκληρός" στα λόγια κατά της κυβέρνησης και των σχεδίων της για τη διάλυση της ΥΠΑ και κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών σε άμεσο διάλογο. Αν η κυβέρνηση εμμείνει στα σχέδιά της για την ΥΠΑ, προειδοποίησε ότι η στάση της ΟΣΥΠΑ θα γίνει σκληρή και από τον άλλο μήνα θα υπάρξουν και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, ενώ η εκπρόσωπος της ΕΣΚ (υποστηρίζεται από τη Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα) Σούλα Ακζώτη κατήγγειλε την αδρανή στάση που τήρησε και εξακολουθεί να τηρεί η πλειοψηφία της ΟΣΥΠΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και τόνισε ότι θα καταψηφίσει τον απολογισμό δράσης της απερχόμενης διοίκησης, επειδή καταστρατήγησε τις ομόφωνες αποφάσεις των προηγούμενων συνεδρίων, για αγωνιστική διεκδίκηση του αιτήματος για τη διατήρηση του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα της ΥΠΑ. Ο διοικητής της ΥΠΑ είπε ότι ακόμα δεν έχει παρθεί τελική απόφαση για το νέο νομικό καθεστώς της υπηρεσίας και επανέλαβε τα γνωστά περί "αγκυλώσεων" και "οργανωτικών δυσλειτουργιών" της ΥΠΑ με το υπάρχον καθεστώς, για να δικαιολογήσει έτσι την επιχειρούμενη αλλαγή της νομικής μορφής της υπηρεσίας.

Ο Μήτσος Κωστόπουλος,εκ μέρους του ΚΚΕ, επανέλαβε την πάγια θέση του Κόμματος, που βασίζεται στις ομόφωνες αποφάσεις των εργαζομένων, για ενιαία και 100% δημόσια ΥΠΑ, αποκλειστικά αρμόδια για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση όλων των πολιτικών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου και του υπό κατασκευή αεροδρομίου των Σπάτων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη αντίστασης των εργαζομένων, για να αποτραπούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης στις αερομεταφορές, που προωθεί η κυβέρνηση.

Κατά των κυβερνητικών σχεδιών για την ΥΠΑ εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημ. Τσοβόλας και ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Ανοιξης, ενώ η εκπρόσωπος του ΣΥΝ αναφέρθηκε γενικώς κατά των "άκρατων ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων" στη λειτουργία της ΥΠΑ και ισχυρίστηκε ότι η λύση βρίσκεται σε έναν "καλόπιστο διάλογο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ