Τρίτη 17 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Θέλουμε δήμο να διεκδικεί

Τις βασικές αρχές της προγραμματικής διακήρυξης της παράταξης "Προοδευτική Συνεργασία" παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Κ. Παπαπολυχρονίου

Κάλεσμα στο λαό του Ασπροπύργου, να συμπαραταχτεί σε ένα κοινό μέτωπο που θα αναδείξει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικητική, ικανή να ορθώσει το ανάστημά της, να λέει ΟΧΙ στις αντιλαϊκές επιλογές και να πορεύεται με βάση τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών, απηύθυνε η "Προοδευτική Συνεργασία Ασπροπύργου" μέσα από μια συγκέντρωση - συζήτηση που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρου του δήμου. Από τη συζήτηση προέκυψε ένα σχέδιο προγραμματικής διακήρυξης της κίνησης, ώστε αυτό να συζητηθεί πλατιά ανάμεσα στο λαό και τους φορείς του στην περιοχή.

Μέσα σε αγωνιστικό κλίμα, ο επικεφαλής της κίνησης Κώστας Παπαπολυχρονίου,μίλησε για τους στόχους της δημοτικής παράταξης στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας πως η "Προοδευτική Συνεργασία Ασπροπύργου" παλεύει για μια ΤΑ που θα έχει τη βούληση και την πολιτική να λέει όχι στις αντεργατικές πολιτικές, να αγωνίζεται για την ειρήνη, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, στην τρομοκρατία και στην αντιλαϊκή λαίλαπα.

Σε μια πόλη, όπως ο Ασπρόπυργος, που η ανεργία πλήττει το 25% του πληθυσμού και οι βιομηχανίες που βρίσκονται στην περιοχή λειτουργούν ανεξέλεγκτα, χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα αφουγκράζεται τα προβλήματα του λαού και θα παλεύει μαζί του για την επίλυσή τους.

Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου επισήμανε, πως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρέπει να έχουν πλήρη αυτοτέλεια, να λειτουργούν με πλήρη αξιοκρατία, ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους δημότες. "Εμείς θα προχωρήσουμε διεκδικητικά, μαζί με το λαό σ' όλους τους αγώνες. Εμείς δεν είμαστε διαχειριστές και μάνατζερ, αγωνιζόμαστε για μια αυτοδιοίκηση υπερήφανη και όχι επαίτη, που θα λαμβάνει από τον κρατικό προϋπολογισμό ένα εξευτελιστικό ποσοστό στο ύψος του 2,5%" επισήμανε.

Στην πολιτική της σημερινής διοίκησης του Δήμου Ασπροπύργου επικρατεί η λογική της φορολογίας, της διαχείρισης και των μάνατζερ. Οι δημότες καλούνται καθημερινά να πληρώνουν για καθετί που χρειάζονται, ενώ ο δήμος, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες, αυξάνει συνεχώς τα δημοτικά τέλη. Οσον αφορά τη Δημοτική Επιχείρηση για τον πολιτισμό που έχει δημιουργήσει ο δήμαρχος, οι υπηρεσίες της είναι... αόρατες, τουλάχιστον προς τους δημότες.

Η αγανάκτηση των δημοτών του Ασπροπύργου, για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δήμο, ήταν έκδηλη στη συγκέντρωση της "Προοδευτικής Συνεργασίας", καθώς όπως τόνιζαν "τα μόνα έργα που βελτίωσαν τη ζωή των κατοίκων στον Ασπρόπυργο ήταν αυτά που είχαν γίνει από την 8χρονη θητεία του Κ. Παπαπολυχρονίου".

Στη συγκέντρωση της "Προοδευτικής Συνεργασίας" παρευρέθηκε και ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Δυτικής Αττικής Αντώνης Χοροζάνης.Στο χαιρετισμό του επισήμανε πως η κατάσταση σήμερα είναι πάρα πολύ δύσκολη, αφού η λογική που προωθείται, τόσο από τις προσκείμενες στην κυβέρνηση δημοτικές αρχές όσο και από τις νομαρχίες, είναι η λογική της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοποίησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σημερινή πλειοψηφία στη Νομαρχία Δυτικής Αττικής, που ακολουθεί πιστά την κυβερνητική πολιτική για περικοπή των κονδυλίων που αφορούν την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ