Τρίτη 17 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Νεκρώνει" αύριο η Λέσβος

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και αύριο στα Ιωάννινα και την Πρέβεζα. Συλλαλητήριο στις 23 Φλεβάρη στην Κέρκυρα

Παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας γίνεται αύριο και στη Λέσβο. Οι αγρότες, οι εργάτες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι άνεργοι του νησιού θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στη νομαρχία, την οποία και θα αποκλείσουν. Επιτροπή θα φτάσει στην Αθήνα, όπου το βράδυ θα επισκεφθεί τα κόμματα στη Βουλή. Ο αποκλεισμός της νομαρχίας θα συνεχιστεί ως την επόμενη μέρα που θα επιστρέψει η επιτροπή στο νησί. Εκεί θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματά τους.

Στη συγκέντρωση - που διοργανώνει η ΣΕΑ των αγροτών - θα συμμετάσχουν σε ένδειξη συμπαράστασης οι βασικότεροι μαζικοί φορείς του νησιού: Εργατικό Κέντρο,Σωματείο Οικοδόμων που έχει κηρύξει 24ωρη παλλεσβιακή πανοικοδομική απεργία την ίδια μέρα, Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ που έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ.-2μμ. Επίσης, 3ωρες στάσεις τις ίδιες ώρες έχουν κηρύξει, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης και η ΤΕΔΚ Λέσβου ενώ, κάποιες κοινότητες θα παραμείνουν κλειστές όλη τη μέρα.

Η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ καλεί όλα τα μέλη της να δώσουν αγωνιστικό "παρών" στην κινητοποίηση.

Αιτωλοακαρνανία

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.Μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, θα συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις 11 π.μ. στη διασταύρωση Λεπενούς και Οχθιών επί της Εθνικής οδού Αντιρίου - Ιωαννίνων.

Γιάννενα

Αύριο, επίσης, θα ξεκινήσουν νέους αγώνες και οι αγρότες των Ιωαννίνων. Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νομού αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στις 11 π.μ. στον κόμβο Βουνοπλαγιάς, στην Εθνική οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας. Οι αγρότες θα μαζευτούν εκεί με τα αγροτικά τους μηχανήματα και θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για την κλιμάκωση του αγώνα τους. Στο μεταξύ τέσσερα κλιμάκια της ΣΕΑ πραγματοποιούν περιοδείες στα χωριά του νομού και καλούν τον κόσμο να πάρει μέρος στην κινητοποίηση.

Πρέβεζα

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και οι αγρότες της Πρέβεζας. Οι αγρότες του νομού θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10 π.μ. συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο χωριό Λούρος, επί της Εθνικής Πρέβεζας - Αρτας. Παράλληλα, κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής, πραγματοποιεί ενημερωτικές περιοδείες στα χωριά της περιοχής.

Κέρκυρα

Στο δρόμο του αγώνα θα μπει και η Κέρκυρα. Μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νησιού θα πραγματοποιηθεί παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο στις 23 του Φλεβάρη. Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί Επιτροπές στήριξης του συλλαλητηρίου, μία στην κεντρική Κέρκυρα και δύο στη νότια, οι οποίες πραγματοποιούν περιοδείες με το ΔΣ της ΟΑΣ στα χωριά, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει δυναμικά στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ