Τρίτη 17 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αποχή γιατρών από τα εξωτερικά ιατρεία

Ο ΙΣΑ καλύπτει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Αρχισε χτες η αποχή - και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή - απ' τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά. Αύριο, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν 24ωρη απεργία και στις 12 θα κάνουν Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο "Σωτηρία".

Στον "Ευαγγελισμό", οι γιατροί αποφάσισαν σήμερα και την Πέμπτη την πραγματοποίηση προειδοποιητικών τετράωρων στάσεων εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.).

Η ΕΙΝΑΠ ζητά να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της στο νομοσχέδιο για το νέο ιατρικό μισθολόγιο, που - μετά τη συζήτησή του στη Διαρκή Επιτροπή των Οικονομικών Υποθέσεων - αναμένεται να προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Οσον αφορά τις εφημερίες, η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι λογικές ποσοστών στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του Λεκανοπεδίου δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) δηλώνει ότι καλύπτει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΣΥ και των ειδικευομένων και εκτιμά ότι θα υπάρξει συνέχεια. "Η επιδοματική λογική και οι λογιστικοί ακροβατισμοί που επιλέχτηκαν για τη διαμόρφωση του μισθολογίου, ήταν βέβαιο ότι θα πυροδοτούσαν αυτά τα φαινόμενα - σημειώνει. Μεγάλες ομάδες του νοσοκομειακού πληθυσμού διακατέχονται από το άγχος μειώσεως των αποδοχών τους, ενώ ουδείς γνωρίζει εάν πράγματι οι αποδοχές του θα αυξηθούν, θα καθηλωθούν ή θα ελαττωθούν". Επίσης, αναφέρει ότι αν υπήρχε βούληση πραγματικών αυξήσεων, τότε αυτές έπρεπε να προέλθουν από την αναπροσαρμογή του βασικού κυρίως μισθού.

  • Ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΙΑΠ) αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τετράωρη στάση εργασίας (8π.μ. - 12μ) σήμερα και 48ωρη απεργία αύριο και την Πέμπτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ