Τρίτη 17 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
2Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Το υπουργείο δε δαπανά 2,5 δισ."!

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Παιδείας στα παιδιά που μαθαίνουν γράμματα το βράδυ

Τη διατήρηση των βραδινών λυκείων καθώς και ουσιαστική τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, απαιτούν οι σπουδαστές του 2ου Εσπερινού ΤΕΛ Πειραιά, οι οποίοι από τις 3 Φλεβάρη βρίσκονται σε κατάληψη. Οπως επισημαίνουν οι σπουδαστές του 2ου Εσπερινού, η εφαρμογή του νόμου 2525, οδηγεί στο κλείσιμο της σχολής, μιας και στο τρίτο τρίμηνο αποφοιτούν αρκετοί μαθητές, ενώ όσοι μαθητές και ειδικότητες απομείνουν, αναμένεται να ενσωματωθούν στο 4ο Εσπερινό ΤΕΛ στα Καμίνια (την παλιά σχολή κλωστοϋφαντουργίας, γνωστή ως ΣΚΥΠ).

Το 2ο Εσπερινό ΤΕΛ Πειραιά μέχρι το τέλος της χρονιάς προβλέπεται να κλείσει οριστικά, σύμφωνα και με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, στην οποία αναφέρεται ότι "δεν μπορεί το υπουργείο να δαπανά 2,5 δισ. δραχμές για λιγότερο από 150 μαθητές".

Οι σπουδαστές του εσπερινού, μπροστά στον κίνδυνο να βρεθούν στον "δρόμο" όπως και όλοι οι σπουδαστές των τεχνικών και επαγγελματικών σχολών, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη, και σε συντονισμό με τα ΤΕΛ και ΓΕΛ της Αθήνας και του Πειραιά να παλέψουν για την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου.

Ο Οδυσσέας Σελέκος,μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων Μαθητών του 2ου Εσπερινού ΤΕΛ Πειραιά, είπε στο "Ρ": "Καθημερινά βιώνουμε προβλήματα που έχουν να κάνουν με το στεγαστικό, τα εργαστήρια τα οποία μοιραζόμαστε με άλλους σπουδαστές. Την ίδια στιγμή μάλιστα κινδυνεύουμε να βρεθούμε στον "δρόμο" με το νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο που καταργεί τις ΤΕΣ. Παλεύουμε για αναβάθμιση των σπουδών μας και λέμε "όχι" στο τέχνασμα - παγίδα του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία ΤΕΕ, που στόχο έχει το δυνάμωμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η απάντηση σε όλα αυτά θα είναι μια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όλα τα σχολεία του Πειραιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ