Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Δυναμικό ξεκίνημα από το Αίγιο

Οι αγρότες της Αιγιάλειας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μάχης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, συμμετείχαν μαζικά και μαχητικά στο χτεσινό συλλαλητήριο, αποδεικνύοντας την απόφασή τους ν' αγωνιστούν και δίνοντας μια αποστομωτική απάντηση στους υποταγμένους αγροτοπατέρες της ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ που μάταια επιχειρούν να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα.

Τα προβλήματά τους είναι τόσο έντονα που τους ώθησαν να αψηφήσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τη δυνατή βροχή και να πραγματοποιήσουν ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών. Συμμετείχαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί Βερίνου,Αρραβωνίτσας,Χρυσάνθου,Δημητροπούλου,Κουνινών,Αχλαδιάς,Δαφνών,Λιδωρικίου,Μαυρικίου,Ελαιώνα,Νέου Ερινίου,Κρίνης και Τεμένης.Ομως, έντονη και συγκινητική ήταν η συμπαράσταση που εξέφρασαν μαζικοί φορείς (Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Εργαζομένων Παναιγιάλειας Ενωσης, Σωματείο Φορτοεκφορτωτών, Εμπορικός Σύλλογος, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΓΕ, ΠΕΑΕΑ κ. ά.). Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγίου και οι κοινότητες Ροδοδάφνης και Αράχωβας, ενώ στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ.

Στο συλλαλητήριο μίλησε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κώστας Κερκουλάς ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των λεμονοπαραγωγών, ελαιοπαραγωγών, σταφιδοπαραγωγών και κτηνοτρόφων της περιοχής, που τους αναγκάζουν να κινητοποιηθούν και πάλι. Αναφερόμενος στις διασπαστικές ενέργειες των αγροτοπατέρων, τόνισε: "Λέμε όχι σ' αυτούς που λένε πως τα προβλήματα λύθηκαν, πως οι Συντονιστικές Επιτροπές τελείωσαν πέρσι. Θα το ευχόμαστε αυτό. Ομως, η κυβέρνηση απλά άκουσε τα προβλήματά μας και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Στον αγώνα αυτόν θα ξεχωρίσουμε τους εχθρούς από τους φίλους μας".

Ο ομιλητής σημείωσε πως όλοι οι αγρότες δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και προειδοποίησε "κάθε ενδιαφερόμενο" πως το χτεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο δεν είναι φιέστα, αλλά αρχή νέων αγώνων που σύντομα θα κλιμακωθούν.

Στη συνέχεια εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα της συγκέντρωσης και οι συγκεντρωμένοι αγρότες παρατάχθηκαν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στην άκρη της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο ύψος του κόμβου Μεγανίτη καθώς η Συντονιστική Επιτροπή συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αιγίου Λ. Σιαβελή επισκέφθηκε τον ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του επέδωσε το ψήφισμα. Μετά το γυρισμό της αντιπροσωπείας, οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά για μια ώρα τη μία λωρίδα της εθνικής οδού στο ύψος του Μεγανίτη. Αργά χτες το βράδυ, συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να σχεδιάσει τις κινήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα.

Στην Ηλεία

Δυναμική ήταν η αντίδραση των αγροτών της Ηλείας οι οποίοι παρέταξαν χτες τα τρακτέρ τους στις πλατείες του Πύργου, της Αμαλειάδας και των χωριών της περιοχής, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη λύση των προβλημάτων τους. Χτες το βράδυ έγινε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και των Συντονιστικών Επιτροπών προκειμένου να σχεδιαστούν τα βήματα κλιμάκωσης του αγώνα.

Τις αμέσως επόμενες μέρες μπαίνουν στη μάχη και οι αγρότες από τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ