Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η πρόταση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας"

Η πρόταση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" είναι να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο συσπείρωσης και αγωνιστικής συμπαράταξης όλων αυτών που συμμερίζονται τις συγκεκριμένες προγραμματικές αρχές και θέσεις και η συμπαράταξη αυτή να εκφραστεί από πρόσωπα που πιστεύουν στις κατευθύνσεις της, που έχουν τη θέληση να αγωνιστούν γι' αυτές, που, ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές απόψεις και εντάξεις τους, διαθέτουν αξιόπιστο παρελθόν συνέπειας και αγωνιστικότητας και που δεν έχουν σχέση με επιδιώξεις προσωπικής ανάδειξης και σταδιοδρομίας. Στη συμπαράταξη αυτή έχουν θέση ατομικά ή μέσω των κάθε είδους ενώσεων και συσπειρώσεών τους όλοι οι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες, που, σε πείσμα των συρμών του εκσυγχρονισμού και της αποστράτευσης, επιμένουν να διεκδικούν αλλά και να δρουν. Ολοι αυτοί που ασκούν και περιφρουρούν το δικαίωμά τους να συμμετέχουν, να αποφασίζουν και να αναλαμβάνουν ευθύνες στο χώρο της δουλιάς τους, στη γειτονιά τους, στους συλλόγους γονέων, στα δημοτικά Διαμερίσματα. Εχουν, επίσης, θέση στη συμπαράταξη οι ψηφοφόροι και τα μέλη των κομμάτων της κυρίαρχης πολιτικής αντίληψης, που αγωνιούν για την πορεία που διαγράφεται στην Αυτοδιοίκηση και θέλουν να ανατρέψουν τις επιλογές των πολιτικών τους χώρων.

***

Αν και οι ειδικότερες πολιτικές και κοσμοθεωρητικές απόψεις, οι κομματικές προτιμήσεις ή εντάξεις των ανθρώπων που θα μετέχουν στη συμπαράταξη αυτή μπορούν να είναι ποικίλες, η επιτυχία της συμπαράταξης θα είναι κοινή. Κάθε πρόσωπο και κάθε ομάδα, ένωση, κίνηση ή σχήμα που θα μετάσχει στη συμπαράταξη θα καταγράψει τη συμβολή του στο σχηματισμό και στην επιτυχία της και αυτό βέβαια θα είναι πολιτική νίκη για όλους όσοι θα συμμετάσχουν. Η "Αγωνιστική Συνεργασία" δεν έχει σκοπό να μονοπωλήσει τα αποτελέσματα του αγώνα ούτε να υποβιβάσει τους συναγωνιστές της συμπαράταξης σε "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις".

***

Η Συμπαράταξη που προτείνουμε δεν είναι μια ευκαιριακή εκλογική σύμπραξη. Προτείνουμε και για τώρα και για τη μετεκλογική περίοδο, συμπόρευση, συνεργασία, κοινούς αγώνες, κοινή αντίσταση και κοινή δημιουργική δράση. Επιδιώκουμε να κάνουμε τη Συμπαράταξη έκφραση δημοκρατικού ήθους και αξιόπιστης πολιτικής πρακτικής. Θέλουμε να αντιτάξουμε τη Συμπαράταξη στην πορεία αντικατάστασης του πολιτικού λόγου από τις δημόσιες σχέσεις και της μετατροπής των πολιτών σε παθητικούς οπαδούς και απλούς δέκτες εικόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ