Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμείς, οι άλλοι

Αλλά εδώ στην Αθήνα είμαστε κι εμείς. Δηλαδή εμείς οι πολλοί που ζούμε και δουλεύουμε σ' αυτή την πόλη, που θέλουμε να έχουμε λόγο για όσα γίνονται, που αξιώνουμε σεβασμό των δικαιωμάτων μας, των κοινωνικών μας κατακτήσεων, του πολιτισμού μας, της προσωπικότητάς μας. Εμείς που δε θέλουμε να είμαστε οπαδοί και χειροκροτητές των "προτύπων" που επιβάλλονται από τις δημόσιες σχέσεις, που δε μας εντυπωσιάζουν τα έργα επίδειξης και τα χρωματιστά εξώφυλλα. Εμείς που θέλουμε μια πολιτική για τις ανάγκες των εργαζομένων και μια πόλη δική μας, προσαρμοσμένη στις δικές μας ανάγκες. Εμείς που αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν σε βάρος μας και απέχθεια για όσους τα κάνουν.

***

Εμείς μπορούμε να ανακόψουμε αυτή την πορεία και να την αντιστρέψουμε. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αντίσταση στους σχεδιασμούς των εκπροσώπων των μεγάλων συμφερόντων και με την ανάπτυξη ενός μαζικού διεκδικητικού, αλλά και δημιουργικού κινήματος. Η ΤΑ οφείλει να συμπαραστέκεται στους δημότες και να αγωνίζεται μαζί τους όχι μόνο για τα στενά τοπικά ζητήματα, αλλά και για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, όπως π. χ. η ανεργία, που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής και τη φυσική, κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική πραγματικότητα της πόλης.

***

Ας μην ξεχνάμε ότι η Αθήνα δεν είναι απλώς η πρωτεύουσα και ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας. Η Αθήνα έχει ένα πλούσιο παρελθόν κοινωνικών αγώνων και θυσιών για την Ελευθερία και το Δίκιο. Η Αθήνα είναι η Αντιστασιακή Πρωτεύουσα της Ευρώπης, είναι η πόλη που με την εξέγερση του λαού της ματαίωσε την επιστράτευση που σχεδίαζαν οι κατοχικές δυνάμεις. Μπορούμε να εμποδίσουμε τη μετατροπή της σε πρωτεύουσα της κοινωνικής αδικίας και της πολιτισμικής πολτοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ