Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Κι άλλα χωριά στον αγώνα

Με το πείσμα που γεννιέται από το δίκιο του αγώνα, αψηφώντας όχι μόνο τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και την κρατική τρομοκρατία που ξεκινά από τα αγροτοδικεία και φτάνει μέχρι το χαφιεδισμό, εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους από την περιοχή των Τρικάλων συναντήθηκαν χτες το μεσημέρι στη διασταύρωση του χωριού Ζάρκο και κατευθύνθηκαν προς την Εθνική οδό για να συναντήσουν τους συναγωνιστές συναδέλφους τους.

Χαρακτηριστικό για το μέγεθος της αγανάκτησης των ανθρώπων του κάμπου είναι το γεγονός, πως εκτός από τα χωριά της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων, στο Ζάρκο έδωσαν "παρών" και χωριά που για πρώτη φορά κινητοποιούνται, όπως για παράδειγμα ο Πετρόπορος και η Κρήνη.Οπως δήλωσε ο Σπύρος Τσιοτινός,μέλος της ΠΑΣΕ, η συμμετοχή θα ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα, παρά την οργανωμένη τρομοκρατία στα χωριά (ακόμη και ο ίδιος δέχτηκε "ερωτήσεις" από αστυνομικό). Μάλιστα, κατήγγειλε πως στο χωριό Σαρακίνα, ο Κώστας Χασιώτης,μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων η "Ανοιξη", δέχτηκε ερωτήσεις από πολίτη που αφορούσαν στις λεπτομέρειες της κινητοποίησης, όπως δρομολόγια, συμμετοχές κλπ. Οταν ο αγρότης ρώτησε ανοιχτά τον "περίεργο" για το ποιος τον έστειλε, εκείνος απάντησε ότι... είναι απόρρητο!

Η φάλαγγα των τρακτέρ ξεκίνησε με κορναρίσματα. Στα τρακτέρ ανέμιζαν ελληνικές και μαύρες σημαίες, καθώς και συνθήματα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ακόμη και τα τρακτέρ χωρίς σκέπαστρο ακολούθησαν, με τους οδηγούς τους να φοράνε ακόμη και... κράνη μοτοσικλέτας για να προφυλαχτούν από τη βροχή. Η αστυνομία ήταν σχεδόν απούσα, όχι μόνο στο Ζάρκο αλλά και σε όλη τη διαδρομή. Η είσοδός τους στην Εθνική οδό, στο ύψος της διασταύρωσης προς Βόλο ήταν εντυπωσιακή. Τα τρακτέρ πήραν θέσεις στις άκρες της εθνικής και από τα δύο ρεύματα, με αξιοθαύμαστη οργάνωση και πειθαρχία μην εμποδίζοντας την κυκλοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ