Τρίτη 3 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Καμιά προστασία στους ενοικιαστές

Εξωση και σε όσους καθυστερούν το νοίκι για ελάχιστες μέρες

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι από τους ενοικιαστές (οικίας ή επαγγελματικής στέγης) καθυστερούν να πληρώσουν το νοίκι, έστω και για λίγες ημέρες, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δέχεται ότι ακόμη και μικρή καθυστέρηση έξι - επτά ημερών είναι αιτία έξωσης από το ακίνητο. Ετσι, μετά την απελευθέρωση των ενοικίων με νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 1994 και την πρόσφατη τροπολογία Γιαννόπουλου με την οποία γίνονταν πολύ πιο εύκολες οι εξώσεις, τώρα οι ενοικιαστές δέχονται άλλο ένα πλήγμα, καθώς ο Αρειος Πάγος δε δέχεται ως δικαιολογία για τη μη έγκαιρη πληρωμή του ενοικίου ούτε την απουσία του ιδιοκτήτη από το σπίτι του ή ακόμη και αν βρισκόταν σε διακοπές.

Μοναδικά όπλα άμυνας για τον ενοικιαστή το δικαστήριο δέχτηκε να αποδείξει πως η καθυστέρηση οφείλεται σε "εύλογη αιτία", δηλαδή σε κάποιο γεγονός για το οποίο ο ίδιος δεν έχει ευθύνη.

Με σειρά αποφάσεων ο Αρειος Πάγος δέχτηκε την έξωση ενοικιαστών που είχαν καθυστερήσει για λίγες ημέρες τα ενοίκια Ιούλη και Αυγούστου του περασμένου καλοκαιριού, κρίνοντας μάλιστα ότι σωστά έπραξε ο ιδιοκτήτης που δεν έκανε δεκτή την εκ των υστέρων κατάθεση των ποσών για το ενοίκιο επαγγελματικής στέγης που πλησίαζε το ποσό των 1,2 εκατ. δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ