Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΣΣΑ
Σε οικονομική εξαθλίωση οδηγείται ο δήμος

Καταψηφίστηκε από τη Δημοτική Κίνηση ο προϋπολογισμός

Σε δημόσια καταγγελία και καταψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Αμφισσας προχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Δημοτικής Κίνησης για την Αμφισσα" Χρ. Κουφάλης και Λ. Γκούνης.Πρόκειται, όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, για έναν προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της οικονομικής κατάστασης του δήμου, που έχει στόχο να παρουσιάσει "θετικό" αποτέλεσμα ενόψει των εκλογών, αλλά που στην ουσία είναι προϋπολογισμός λιτότητας, ο οποίος συνεχίζει τη φοροεπιδρομή στους δημότες της πόλης. Ενώ στην πραγματικότητα ο δήμος είναι χρεωμένος (έχει στη ΔΟΥ χρεωστικό υπόλοιπο), στον προϋπολογισμό παρουσιάζεται υπόλοιπο προηγούμενης χρήσης 1997 θετικό 51,3 εκατ., όταν μάλιστα το υπόλοιπο προηγούμενης χρήσης 1996 ήταν μείον 83,5 εκατ. Επιπλέον ενώ το 1997 ο δήμος είχε σύνολο εξόδων 712 εκατ., το έτος 1998 παρουσιάζονται έξοδα 702 εκατ., δηλαδή μειωμένα έξοδα. Οταν μόνο οι μισθοί του προσωπικού του δήμου αυξήθηκαν από 272 εκατ. το 1997 σε 287 εκατ. το 1998 και οι αυξήσεις είναι δεδομένες σε όλες τις προμήθειες αναλώσιμων αγαθών του δήμου. Παράλληλα η τακτική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι το χαράτσωμα των δημοτών και η δανειακή υπερχρέωση του Δήμου Αμφισσας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με επαχθείς δανειακούς όρους.

Αξιοσημείωτες όμως είναι και οι εξοντωτικές για τους δημότες αυξήσεις των δημοτικών τελών που έχουν επιβληθεί την τελευταία δεκαετία. Τα τέλη ύδρευσης αυξήθηκαν κατά 129%. Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 142%, τη στιγμή μάλιστα που τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μειώθηκαν κατακόρυφα.

Οι επιλογές αυτές, τονίζεται στην ανακοίνωση, οδηγούν το δήμο μόνο σε οικονομική εξαθλίωση. Η μοναδική φιλολαϊκή λύση είναι η διεκδίκηση με έργα και όχι με λόγια αυτών που παράνομα παρακρατούνται από το κράτος και δεν αποδίδονται στο δήμο μας.

Τέλος, η "Δημοτική Κίνηση για την Αμφισσα" καλεί όλους τους δημότες του διευρυμένου δήμου σε ενεργητική συμμετοχή και σε κινητοποίηση για δήμο μαχητικό και διεκδικητικό, με το λαό και για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ