Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εφημερίες γιατρών τις αργίες

Τις εφημερίες πόλεως των ελευθεροεπαγγελματιών Γιατρών τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ανακοίνωσε χτες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ). Το μέτρο αυτό ίσχυε πριν τη θεσμοθέτηση του ΕΣΥ και αυτοκαταργήθηκε με την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών απ' τα εξωτερικά ιατρεία και στην προοπτική της ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) - η οποία δεν αναπτύχθηκε ποτέ στα αστικά κέντρα.

Στις εφημερίες συμμετέχουν ήδη 70 ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί πολλών ειδικοτήτων (παθολόγοι, γενικής ιατρικής, καρδιολόγοι και παιδίατροι). Οι εφημερίες θα αρχίσουν από τις 7 και 8 Μάρτη 1998 και οι γιατροί θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε στο ιατρείο είτε στο σπίτι. Η επίσκεψη στο ιατρείο θα είναι 8.000 δραχμές και στο σπίτι θα κυμαίνεται από 10.000 - 15.000 δραχμές, ανάλογα με την απόσταση του ιατρείου από το σπίτι του ασθενούς. Η είσπραξη θα γίνεται μετά από χορήγηση δελτίου παροχής υπηρεσιών.

Η ενημέρωση του κοινού θα γίνεται μέσω του ημερήσιου και εβδομαδιαίου Τύπου, όπου και θα δημοσιεύονται οι κατάλογοι με τους εφημερεύοντες γιατρούς, καθώς και μέσω του ΟΤΕ με κλήση του αριθμού 1602.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ