Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Υποψήφιος νομάρχης ο Γιάννης Παττάκης

Η ΝΑΣ ανακοίνωσε χτες την επιλογή της για τη διεκδίκηση της νομαρχίας με όρους αγώνα

Δείγμα της μεγάλης απήχησης και της λαϊκής αποδοχής, που τυγχάνει η υποψηφιότητα του Γιάννη Παττάκη,αποτέλεσε η χτεσινή συγκέντρωση στην οποία το γνωστό συνδικαλιστικό αγροτικό στέλεχος ανακηρύχτηκε υποψήφιος νομάρχης Λάρισας.

Δεν ήταν μόνο το πλήθος των Λαρισαίων που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και τον έξω χώρο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου της πόλης - άνθρωποι όλων των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων, εκπρόσωποι δεκάδων μαζικών φορέων και πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων - ήταν και τα θερμά λόγια που ακούστηκαν στη συγκέντρωση από ανθρώπους γνωστούς στην τοπική κοινωνία - οι περισσότεροι ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους - όπως ο Χρήστος Χαλκιάς δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, ο Θ. Κοκκινούλης πρόεδρος της Κοινότητας Χάλκης, ο Ρίζος Κομίτσας πρόεδρος της Κοινότητας Νίκαιας, ο Μ. Καραγιαννίδης πρόεδρος της Κοινότητας Στεφανόβουνου, ο Ν. Ρουκάς πρόεδρος του Ενωτικού Αγροτικού Συλλόγου Φαρσάλων, ο Μπ. Μπακούλης γεωπόνος.

Ηταν ακόμα το θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα που συντάραξε την αίθουσα όταν αναγγέλθηκε η υποψηφιότητα του Γ. Παττάκη από τον Γ. Νταφούλη νομαρχιακό σύμβουλο, εκπρόσωπο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας".

Η χτεσινοβραδινή μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση για την ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Γ. Παττάκη αποτελεί το πρόκριμα μιας επιτυχημένης πορείας και νικηφόρας μάχης στις εκλογές για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στη Λάρισα.

Ο Γ. Νταφούλης

Την ανάγκη να αποκτήσει ο Νομός Λάρισας ένα νομάρχη μαχητή για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το λαό του, σύμμαχο και υπερασπιστή των αγώνων του, παράγοντα ανάπτυξης και διεκδίκησης, επισήμανε στην ομιλία του ο Γιώργος Νταφούλης. Και το πρόσωπο του Γιάννη Παττάκη, "που ως αγροτικό στέλεχος έχει δείξει δείγματα γραφής για το πώς να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών", "συνθέτει" και τις τρεις αυτές προϋποθέσεις.

"Αποδείχτηκε πως η κυβέρνηση θέλει συνενόχους τους εκλεγμένους της Αυτοδιοίκησης για να περάσει πιο ανώδυνα την αντιλαϊκή πολιτική της. Θέλει συνενόχους τους ίδιους τους πολίτες για να νομιμοποιήσει την πολιτική που αφαιρεί απ' τους πολλούς και δίνει στους λίγους", είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Νταφούλης.

Ο ομιλητής υπογράμμισε πως ο λαός διαθέτει αρκετή πείρα για να μην επιτρέψει πια τη χρησιμοποίηση της ψήφου του υπέρ αυτών που τον καταδυναστεύουν καθημερινά.

"Ενώ η κυβερνητική πολιτική δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο λαό του νομού, η ΝΑ - τα τελευταία τρία χρόνια στη Λάρισα - εάν δε γινόταν "βασιλικότερη του βασιλέως", στην καλύτερη περίπτωση έπαιζε το ρόλο του "Πόντιου Πιλάτου". Μετατρεπόταν σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης, εχθρική σε κάθε διεκδίκηση και διάθεση σύγκρουσης μ' αυτήν την πολιτική", τόνισε ο Γ. Νταφούλης.

Επισήμανε, τέλος, πως σ' αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να καταδικαστεί μόνο η κυβερνητική πολιτική, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, που παρά την όποια κριτική συμφωνούν στους μονόδρομους των αντιλαϊκών πολιτικών.

"Σας θέλουμε κοντά μας"

Παίρνοντας το λόγο ο Γιάννης Παττάκης αναφέρθηκε, ανάμεσα στα άλλα, στα πολλά και σημαντικά προβλήματα του νομού και στο ρόλο, στην κατεύθυνση επίλυσής τους, του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. "Η πόλη μας, ο νομός μας έχει ανάγκη από ένα διεκδικητικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της περιοχής, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα ενισχύει την οικονομία του νομού. Για να γίνει αυτό απαιτείται προσπάθεια να αλλάξει πορεία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο νομό μας. Να πάψει να λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας", τόνισε.

Αυτήν την κατάσταση θα αντιπαλέψει "ένας συνδυασμός ενωτικός, πλατύς που θα διασφαλίζει μια δραστήρια, διεκδικητική, αγωνιστική νομαρχιακή αρχή για το καλό των κατοίκων του νομού", συνέχισε ο υποψήφιος της ΝΑΣ. Και απηύθυνε δημόσια πρόσκληση σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον το δικό τους και του τόπου τους να συστρατευτούν στους κόλπους της κίνησης και το ψηφοδέλτιό της. Να παλέψουν μαζί για θεσμικά μέτρα που θα κατοχυρώνουν τη διαφάνεια και τη λαϊκή συμμετοχή. Να αγωνιστούν συντονισμένα για την ανατροπή και κατάργηση όλων των διατάξεων, που στη βάση των οδηγιών και κατευθύνσεων της ΕΕ μετατρέπουν την Αυτοδιοίκηση σε απλό διοικητικό μηχανισμό, μέσο διοχέτευσης και εφαρμογής επιλογών σε βάρος του λαού. Να απαιτήσουν την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογή των οργάνων της. Να διεκδικήσουν πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

"Σας θέλουμε κοντά μας" συνέχισε απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους της παράταξης ο Γ. Παττάκης. "Οι εκλογές αυτές μπορούν να δρομολογήσουν την ανάθεση της ευθύνης στη διοίκηση της νομαρχίας, σε δυνάμεις που έχουν διαφορετική αντίληψη στη χρήση της τοπικής εξουσίας, που θα λειτουργήσουν με ανιδιοτέλεια, που θα αντιταχθούν ενεργά στην εφαρμοζόμενη σήμερα συντηρητική πολιτική. Θέλουμε να εκφράσουμε μια τέτοια αντίληψη, θα εργαστούμε με επιμονή και αποφασιστικότητα να συναντηθούμε και να δράσουμε άνθρωποι του νομού μας που θα ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, σε διαφορετικά κόμματα, που στην πρώτη γραμμή των στόχων μας η Αυτοδιοίκηση να παίξει το ρόλο που πράγματι της αρμόζει", τόνισε. Στην κατεύθυνση αυτή σημείωσε πως η ΝΑΣ θα επιδιώξει δημόσιες συζητήσεις, "έτσι ώστε οι ψηφοφόροι να επιλέξουν με βάση τα προγράμματα και τις θέσεις και όχι με τους κάθε είδους εκβιασμούς και τις κομματικές ταμπέλες".

Παραβρέθηκαν

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι Θ. Κοκκινούλης,Χρ. Παπαδημητρίου,Θ. Τσαλόπουλος,Β. Νικολόπουλος,μέλη της ΠΑΣΕ, ο Γ. Χατζηλάκος γεωτεχνικός, πρόεδροι Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών δεκάδων επαρχιών και χωριών της περιοχής όπως Τυρνάβου,Αγιάς,Νίκαιας,Μεταξοχωρίου,Εβίδριου,Σταυρού,Χαλκιάδων,Κατωχωρίου,Βασιλής,Οσσης,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων,οι εκπρόσωποι πολλών κοινοτήτων του νομού, όπως Τσαριτσάνης,Ευιδρίου,Νέων Καρυών,Ραχούλας,Γόννων,Ζαππείου κ. ά. Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Θ. Σερβένης και Κ. Τζανακούλης,ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Τάσος Σκυλλάκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγης Παπαστεργίου και Ειρήνη Κατσίγρα,ο Θ. Βάιος πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας, ο Τάκης Τσιόγκας γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Γ. Λαδάς συνδικαλιστής της ΔΕΗ, ο Γ. Μπακλαβάς πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Γ. Πλίτσης πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Λυκείου Λάρισας, ο Νίκος Σούρλας μηχανικός, ο Π. Δημητρακόπουλος εκδότης της εφημερίδας "Ελευθερία", ο Αντ. Σκυλλάκος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ο Γ. Χώτος μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Τάσος Τσιαπλές γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ