Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ
Για ένα δήμο σύμμαχο στους λαϊκούς αγώνες

Ο επιτυχημένος πρώην δήμαρχος Δημήτρης Ζαχαριάδης ανακηρύχτηκε και πάλι υποψήφιος από τη "Δημοκρατική Συνεργασία Πολιτών"

Για ένα δήμο μαχητικό, που δε θα περιορίζεται σε γραφειοκρατική δραστηριότητα στα πλαίσια του κατεστημένου, που δε θα αρκείται σε φορομπηχτική και φοροεισπρακτική τακτική, αλλά δήμο που να στηρίζεται στο λαό και αντίστροφα, σύμμαχο και καθοδηγητή του λαού στην κοινή προσπάθεια για ειρήνη και προκοπή, σε κοινό μέτωπο ενάντια στη λαίλαπα της "ελεύθερης αγοράς" και των πολυεθνικών μεγαθηρίων, θα δώσει τη μάχη η παράταξη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας Πολιτών" Τριανδρίας,με επικεφαλής τον επί τρεις τετραετίες φήμαρχο Τριανδρίας (από τις 1/1/82 έως τις 31/12/94) Δημήτρη Ζαχαριάδη.Αυτό αποφάσισε σε συνέλευση που πραγματοποίησε η Δημοκρατική Συνεργασία Πολιτών Τριανδρίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος ο Δ. Ζαχαριάδης, στο έργο της παράταξης κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, τόνισε: "Δεν υιοθετήσαμε τη λογική του στυλοβάτη της κυβέρνησης και φυσικά ούτε του εντολοδόχου, δε συναινέσαμε και ούτε θα το κάνουμε και στο μέλλον για τα "όποια πολιτικά ανταλλάγματα".

Δε φοβηθήκαμε τους νόμους και την κρατική αυθαιρεσία, μπήκαμε μπροστά στα προβλήματα και καταφέραμε πολλά, τόσο σε αξιοποίηση της δημόσιας γης για κοινωφελή χρήση, όσο και σε πολύ σημαντικό έργο, με κύριο κριτήριο τι συμφέρει κατ' αρχήν για τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.

Δε δεχτήκαμε να γίνουμε ένας τοπικός ΟΑΕΔ, μπήκαμε όμως μπροστά στο πρόβλημα της ανεργίας, με προτάσεις - αγώνες και έμπρακτες λύσεις από την πλευρά μας σαν Τοπική Αρχή, όταν εμείς διοικούσαμε αυτόν το δήμο".

Τελειώνοντας ο Δ. Ζαχαριάδης κάλεσε το λαό της Τριανδρίας να μη νομιμοποιήσει με την ψήφο του την πολιτική εκείνη που μετατρέπει τους δήμους και τις νομαρχίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τους κάλεσε να υποστηρίξουν το δικαίωμα στη δουλιά, στη μόρφωση, στη λαϊκή υγεία, στη στέγη, στην πρόνοια και προστασία του παιδιού, την ισοτιμία των δύο φύλων, τα δικαιώματα της νέας γενιάς, των απομάχων της δουλιάς, την ποιότητα ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε κλιμάκιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", με επικεφαλής τον νομαρχιακό σύμβουλο Μιχάλη Σπυριδάκη,τον επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" Θεσσαλονίκης Αγάπιο Σαχίνη,ο Αρης Κωνσταντίνου,καθηγητής του ΑΠΘ, ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Τριανδρίας Γιώργος Σπανός,η Σοφία Αδαμίδου πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ