Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΜΙΑ
Να καταργηθεί η σύμβαση με τη SETEX

Ανακοίνωση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης"

Πιστή στις αντιλαϊκές της επιλογές, παρά το θόρυβο των τελευταίων ημερών και την επικείμενη τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, παρέμεινε η δημοτική αρχή της Λαμίας σε ό,τι αφορά στο θέμα της παραχώρησης διαχείρισης των χώρων στάθμευσης της Λαμίας στην ιδιωτική εταιρία SETEX.

Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Λαμίας" (ΔΑΚΛ), με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι από την πρώτη μέρα της συγκρότησής της, εδώ και τέσσερα χρόνια, είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην επιλογή του Δήμου Λαμίας για ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας, τονίζοντας ότι η εκχώρηση αυτής της ευθύνης σε ιδιωτική εταιρία σήμαινε μια ακόμη οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες της πόλης.

Η πολιτική επιλογή της ιδιωτικοποίησης στο συγκεκριμένο τομέα, και όχι μόνο, οδήγησε τη σημερινή δημοτική αρχή να προχωρήσει ένα ακόμη βήμα σε σχέση με τον ομοϊδεάτη προκάτοχό της, σημερινό υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Παπαδήμα, που ως γνωστόν στάθηκε ως δήμαρχος Λαμίας πρωτοπόρος στο ξεπούλημα των δρόμων της.

Την οδήγησε στην παραχώρηση λειτουργίας στη SETEX και του δημοτικού πάρκινγκ.

Βέβαια, το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επιλογής, που αποτελεί πιστή εφαρμογή της πολιτικής ξεπουλήματος που επιβάλλουν στο χώρο της ΤΑ οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας κατ' εντολήν της ΕΕ, το νιώθουν καθημερινά οι συμπολίτες μας στην τσέπη τους αλλά και η ίδια η πόλη, που κατά γενική ομολογία συνεχίζει να ασφυκτιά κύρια κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.

Η ΔΑΚΛ επισημαίνει:

- Θεωρούμε τουλάχιστον υποκριτικά τα όσα πρόσφατα ειπώθηκαν από τον κ. Παπαδήμα περί νομιμότητας ή μη της λειτουργίας των συγκεκριμένων ιδιωτικών εταιριών, μια και ο ίδιος τις έθεσε σε λειτουργία πρώτα απ' όλα στην πόλη μας υπογράφοντας τη σύμβαση με τη SETEX.

- Θεωρούμε επίσης απαράδεκτη και προσβλητική προς τους δημότες της Λαμίας τη σημερινή (χτεσινή) εμφάνιση του κ. Ντελή, ο οποίος για μια ακόμη φορά και παρά τις εξελίξεις εμφανίστηκε υπέρμαχος της παραχώρησης της συγκεκριμένης αρμοδιότητας στη SETEX, απεμπολώντας δικαιώματα του δήμου.

- Θεωρούμε αποπροσανατολιστική τη συζήτηση που γίνεται για το σύννομο ή μη της λειτουργίας συγκεκριμένης εταιρίας στην Αθήνα, αφού ουσιαστικό και κυρίαρχο παραμένει το σκέλος της απόφασης του ΣτΕ που κρίνει παράνομη την ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων από δήμους και κοινότητες σε ιδιωτικές εταιρίες.

Κατά συνέπεια, η καταβολή προστίμων από μέρους των συμπολιτών μας προς τη SETEX με την έγκριση του Δήμου Λαμίας είναι πλέον παράνομη και ο Δήμος Λαμίας υπεύθυνος για την επιστροφή τους, καθώς συμπεριλαμβάνεται και αυτός στους 43 δήμους όλης της χώρας, που μέσω των ιδιωτικών εταιριών έχουν εκδώσει παράνομα τεράστιο αριθμό κλήσεων εισπράττοντας χρήματα από τους δημότες τους.

Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Λαμίας" προτείνει:

- Την άμεση κατάργηση της σύμβασης του Δήμου Λαμίας με τη SETEX.

- Την αξιοποίηση κάθε δημοτικού χώρου για τη δημιουργία πάρκινγκ.

- Την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού με νέα μελέτη, που θα παίρνει υπόψη της τη ραγδαία ανάπτυξη της πόλης. Την απομάκρυνση υπηρεσιών από το κέντρο της Λαμίας με τη δημιουργία του διοικητηρίου, που χρόνια τώρα εξαγγέλλεται από τον σημερινό δήμαρχο κ. Ντελή.

- Φθηνή και πυκνή αστική συγκοινωνία, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της πόλης και θα αποτρέπει τη μαζική χρησιμοποίηση ΙΧ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναντίστοιχο με τις λαϊκές ανάγκες το τεχνικό πρόγραμμα (2014-11-26 00:00:00.0)
Προωθούν ιδιωτικοποίηση στα απορρίμματα (2014-11-06 00:00:00.0)
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι (2004-10-06 00:00:00.0)
Καταγγελία κατά του δημάρχου Ευόσμου (2000-06-27 00:00:00.0)
Ο δήμος γίνεται ΑΕ (1998-12-22 00:00:00.0)
Ψεύτικη αντιΚΚΕ προπαγάνδα (1998-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ