Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Τίποτα στο χέρι

Συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως δίκαια ορισμένα αιτήματα, αλλά δε δεσμεύεται για κανένα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ η κυβέρνηση κάτω από την πίεση του αγώνα αναγκάστηκε τελικά να αρχίσει συζήτηση για τα αιτήματά τους.

Οι υπηρεσίες των δήμων παραμένουν κλειστές και σήμερα αφού οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, ενώ σήμερα το πρωί οι πρόεδροι των σωματείων όλης της χώρας θα συναντηθούν με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας προκειμένου από κοινού να εξετάσουν όλα τα νέα δεδομένα από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το οποίο και θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων ή τις άλλες μορφές αγώνα που θα αναπτυχθούν.

Η χθεσινή πρώτη μέρα της απεργίας είχε και μαζική συμμετοχή, πάνω από 75% σε όλη την Ελλάδα, αλλά και αγωνιστική παρουσία στην πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια με απορριμματοφόρα και συνθήματα διαμαρτυρίας κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου οι εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λάμπρο Παπαδήμα. Στη διάρκεια της συνάντησης ο υφυπουργός αναγνώρισε στα λόγια ως δίκαια ορισμένα από τα αιτήματά τους, αλλά δε δεσμεύτηκε για τίποτα. Συγκεκριμένα: Για το θέμα της αύξησης του επιδόματος από 25 χιλιάδες σε 40, είπε ότι χρειάζεται την έγκριση της ΚΕΔΚΕ με την οποία θα ερχόταν ο ίδιος σε επικοινωνία χθες. Για το θέμα της επέκτασης των βαρέων και ανθυγιεινών των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στο δημόσιο, ο υφυπουργός είπε θα το παραπέμψει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ουσιαστικά δε δεσμεύτηκε για τις υπηρεσίες που δεν ανήκουν στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και είπε πως και αυτό το θέμα θα ρυθμιστεί με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Το γεγονός ότι δεν έθεσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την ικανοποίηση των αιτημάτων, ούτε έλαβε και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, κρατάει σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα τους εργαζόμενους στο χώρο. "Ο αγώνας άλλωστε, όπως τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ και μέλος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" Γιώργος Καταχανάς, στη διάρκεια της συγκέντρωσης, είναι ο μόνος δρόμος για να καταλάβουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης το δίκιο μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ