Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χ. ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ
Αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση

Η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) έχει να συγκαλέσει το ΔΣ της Συνομοσπονδίας από τις 23.11.1997, ενώ ανέβαλε και την προγραμματισμένη για το Σάββατο συνεδρίαση του ΔΣ.

Εντούτοις όμως η Εκτελεστική Γραμματεία της Συνομοσπονδίας ανακοίνωσε χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 17 Μάρτη 1998, με αίτημα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου για να συζητήσουν τις τροποποιήσεις του νόμου για τις προσλήψεις των ΑΜΕΑ.

Για την κινητοποίηση ο Χ. Χουρδάκης,εκπρόσωπος της ΕΣΚ και μέλος της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, δήλωσε: "Η ελεγχόμενη από την κυβέρνηση πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΑΕΑ επιχειρεί συνειδητά να αποπροσανατολίσει και να εκτονώσει τη διογκούμενη δυσαρέσκεια των αναπήρων μέσα από ανώδυνες κινητοποιήσεις, που πρακτικά θα χρησιμοποιηθούν για να περάσουν τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή που τα νομοσχέδια για την πρόνοια, την ειδική αγωγή και απασχόληση ιδιωτικοποιούν την πρόνοια και την ειδική αγωγή και αναπαράγεται ο ρουσφετολογικός τρόπος πρόσληψης των ΑΜΕΑ, εξαγγέλλουν κινητοποίηση με μόνο αίτημα τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας. Η ΕΣΚ θα πάρει πρωτοβουλίες για να εκφραστεί αγωνιστικά και συντονισμένα η δικαιολογημένη αγανάκτηση των ΑΜΕΑ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ