Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Ούτε τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους δεν καταφέρνει πια να πείσει ο δήμαρχος Κερατσινίου Γιώργος Χάσκας.Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που τελείωσε χτες τα ξημερώματα με ψήφους 15 υπέρ και 16 κατά, απορρίφθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου.

Κατά του προϋπολογισμού τάχθηκαν και τέσσερις σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου. Να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ασκήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους αφόρητη ψυχολογική βία από συγκεντρωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία καθοδηγούσε επί τόπου ο βουλευτής Λάλος Κανέλλος. Η κάθε μορφής παρέμβαση και τρομοκρατία είχε αρχίσει από το πρωί, όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν στους υπαλλήλους του Δήμου ότι τυχόν καταψήφιση του προϋπολογισμού θα έχει αποτέλεσμα την αδυναμία από το δήμο καταβολής του μισθού τους.

Παρ' όλα αυτά και παρά τις προσπάθειες του δημάρχου κατά τη συνεδρίαση να πείσει ότι πρόκειται για "προοδευτικό προϋπολογισμό" που δίνει βάρος στις κοινωνικές δαπάνες, η πραγματικότητα που δεν κατέστη δυνατόν να κρυφτεί ήταν ότι ο προτεινόμενος προϋπολογισμός ήταν ένα εγκεφαλικό κατασκεύασμα, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, των οποίων δεν ελήφθη η γνώμη ούτε καν συμβουλευτικά κατά την κατάρτισή του. Ταυτόχρονα, όπως τόνισε η επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Ελένη Παπαδοπούλου, το 53,5% των εσόδων του προέρχεται από τους φόρους και τα τέλη που έχουν επιβληθεί, ενώ μόλις το 30% είναι η συμμετοχή της κρατικής ενίσχυσης.

Η Ελένη Παπαδοπούλου χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αντιλαϊκό, φορομπηχτικό, πλαστό και ψευδεπίγραφο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι παντελής η απουσία πίεσης προς την κυβέρνηση για την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. "Αντί, λοιπόν, να απαιτούμε αυτά τα χρήματα, αυξάνουμε τους φόρους και τα τέλη των δημοτών και τους καλούμε να πληρώσουν δύο και τρεις φορές για την αγορά των ίδιων μηχανημάτων. Ταυτόχρονα, τους χρεώνουμε με την αναδρομική είσπραξη του ΤΑΠ", τόνισε, προσθέτοντας: "Οσο δεν ενημερώνετε το λαό για τα προβλήματα, δεν τον ενεργοποιείτε, θα είστε μακριά από την πραγματικότητα, τις ανάγκες και τις αγωνίες των συνδημοτών μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ