Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώχνουν τους πελάτες από την "Ολυμπιακή"

"Στρόφυγγα" για τη σταδιακή εκχώρηση του επιβατικού κοινού της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" στις ανταγωνίστριες εταιρίες, έχουν ανοίξει με τους χειρισμούς τους, σκόπιμα ή μη, κυβέρνηση και διοίκηση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η επιβατική κίνηση της ΟΑ τους πρώτους μήνες του 1998 είναι φθίνουσα και η ζημιά υπολογίζεται σε περισσότερα από 2,2 δισ. δραχμές. Ειδικότερα, στις πτήσεις εσωτερικού, ο εθνικός αερομεταφορέας έχασε το 11,8% των επιβατών του τον περασμένο Γενάρη και το και το 28% το Φλεβάρη, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 1997. Στις πτήσεις εξωτερικού, η απώλεια της επιβατικής κίνησης υπολογίζεται σε 8%. Είναι αυταπόδεικτο, ότι το επιβατικό κοινό το διάστημα αυτό στράφηκε σε άλλες αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες καρπώθηκαν, τελικά, περισσότερα από 2,2 δισ. δραχμές, που υπολογίζεται η απώλεια της ΟΑ.

Οι εργαζόμενοι της ΟΑ καταγγέλλουν ότι για την εικόνα αυτή, αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι κυβέρνηση και διοίκηση, που μήνες τώρα επιχειρούν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους, κινδυνολογώντας, μάλιστα ότι η εταιρία θα κλείσει αν δεν υπάρξει συναίνεση στα κυβερνητικά σχέδια. Επισημαίνεται ότι ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών, Τ. Μαντέλης,δήλωσε δημόσια ότι "δε γνωρίζει αν η ΟΑ θα πετάει το Πάσχα"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ