Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΔΕΣΣΑ
Αστεγα τα 1ο και 3ο Γυμνάσια

Αστεγα παραμένουν το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Εδεσσας, τα οποία "φιλοξενούνται" σε άλλα σχολεία και μάλιστα με υπεράριθμα τμήματα, αλλά, ενώ έχει εγγραφεί κονδύλι για την ανέγερση κτιρίων και έχουν βρεθεί τα οικόπεδα, το θέμα "κολλάει" στην απαλλοτρίωσή τους. Για το θέμα αυτό, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου και Σταύρος Παναγιώτου.

Συγκεκριμένα: Στο 1ο και 3ο Γυμνάσια Εδεσσας, που φιλοξενούνται από το 2ο Γυμνάσιο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο, επιβλήθηκε σύμπτυξη τμημάτων της Β' και Γ' τάξης, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών από 25 σε 35. Μετά από επανειλημμένες παραστάσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου στον δήμαρχο, αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν 560 εκατομμύρια από το 1994 - '95 για την κατασκευή κτιρίου για τη στέγαση των δύο Γυμνασίων. Για το σκοπό αυτό επιλέχτηκαν δύο οικόπεδα, ένα της ΑΤΕ στις αποθήκες του Β' Συνοικισμού για την κατασκευή του 1ου Γυμνασίου και ένα στη θέση "Σμαρέκα" για το 3ο Γυμνάσιο. Η χωροθέτηση των οικοπέδων έγινε με βάση το πολεοδομικό σχέδιο και εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια για την απαλλοτρίωση των δύο οικοπέδων με πρόσχημα το υψηλό κόστος απαλλοτρίωσης.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα των δύο παραπάνω σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ