Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μάθημα σε ανήλιαγες, μουχλιασμένες αίθουσες...

Απαράδεκτη η κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος 1ου και 2ου ΤΕΛ

Λένε πως μια φωτογραφία μπορεί να αποτυπώσει όσα χίλιες λέξεις και, ίσως είναι έτσι. Παρ' όλα αυτά, όμως, καμιά φωτογραφία δεν μπορεί να δώσει όσα μπορούν να πουν κάποιες λέξεις. Γιατί π.χ., όσο κι αν φαίνεται η αθλιότητα των αιθουσών στις φωτογραφίες που παρουσιάζει ο "Ρ" σήμερα, καμιά φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει τη μυρωδιά της μούχλας που σπάει τη μύτη. Αυτήν την απίστευτη αθλιότητα μόνον η ζωντανή προσωπική παρουσία στη μικρή υπόγεια αίθουσα του συγκροτήματος 1ου και 2ου Τεχνικού Λυκείου Ηρακλείου μπορεί να αντιληφθεί. Την πραγματικότητα των ανήλιαγων μουχλιασμένων αιθουσών, των αιθουσών - "αχούρια", των πρόχειρων αιθουσών - παραπηγμάτων.

Ημέρες παιδείας στην εποχή του Ευρωατλαντισμού... Αθλιότητα που βιώνουν εκατοντάδες μαθητές, στο κέντρο μάλιστα του Ηρακλείου. Παιδιά που υποχρεώνονται να κάνουν μάθημα, επί πολλές ώρες τη μέρα, και με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους, σε αίθουσες χωρίς κανένα παράθυρο, υγρές κι ανήλιαγες, σε πρόχειρες λυόμενες σιδηροκατασκευές, που χρησιμοποιούνται σαν αίθουσες για να καλύψουν κτιριακές ανάγκες για εκατοντάδες παιδιά.

Αυτή την απίστευτη κατάσταση, που φαντάζει σαν τραγική ειρωνεία στις κυβερνητικές εξαγγελίες για σύγχρονη παιδεία και άλλα τέτοια ηχηρά, διαπιστώσαμε με τα μάτια μας την περασμένη Παρασκευή όταν βρεθήκαμε εκεί ακολουθώντας την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος επισκέφτηκε την Κρήτη και τα σχολεία 1ο και 2ο ΤΕΛ. Οι διαπιστώσεις της, την ανάγκασαν, αμέσως μετά από μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και τις θέσεις του ΚΚΕ, που είχε με τους καθηγητές και τους μαθητές, να τους πει πως είναι ηρωική η προσπάθειά τους, αλλά και να κάνει έκκληση στα παιδιά να μην απογοητευτούν και εγκαταλείψουν το σχολείο, εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Οσο για την κυβέρνηση, η Αλ. Παπαρήγα, αφού χαρακτήρισε ντροπή αυτή την κατάσταση, απευθυνόμενη προς τον υπουργό Παιδείας, τον κάλεσε να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την άμεση αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος στα συγκεκριμένα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ