Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Αναποτελεσματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των καταστημάτων της περιοχής του λόφου Αξιωματικών στο Περιστέρι δημιουργεί, ήδη, η μετατροπή της οδού Πελαγίας από μονόδρομο σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης. Οι επαγγελματίες της περιοχής τονίζουν πως τα καταστήματά τους θα καταστραφούν, αφού απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων και δε θα μπορεί να γίνεται ο ανεφοδιασμός τους. Παράλληλα, οι κάτοικοι του λόφου επισημαίνουν πως η μετατροπή αυτή - που ισχύει από χτες το πρωί - κάνει το δρόμο ιδιαίτερο επικίνδυνο, ειδικά για τα παιδιά που μένουν στη γύρω περιοχή. "Ο δρόμος, πλέον, είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστος", λένε χαρακτηριστικά.

Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι αντιδρώντας σ' αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στη συμβολή των οδών Πελαγίας και Ολύμπου. Εκεί, εκτός από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής συνάντησαν και το "εκσυγχρονιστικό" της πρόσωπο. Ο καταστηματάρχης Σάββας Τσαλίδης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, γιατί εμπόδισε την τοποθέτηση των πινακίδων αμφιδρόμησης!

Ο δήμαρχος Περιστερίου, Θ. Δημητρακόπουλος, όχι μόνο δεν αποποιείται τις ευθύνες του, αλλά λέει πως η απόφαση για την αμφιδρόμηση του δρόμου πάρθηκε ομόφωνα από το ΔΣ, αποκρύπτοντας έτσι ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Περιστερίου" απείχαν.

Ο Νίκος Αρβανίτης, επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Περιστερίου", σχολιάζοντας τη στάση του δημάρχου τόνισε: "Ο δήμαρχος έχει ευθύνες γιατί η παράταξή του έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ και εκείνη καθορίζει την πολιτική. Στο συγκεκριμένο θέμα ξέρει πολύ καλά πως η αμφιδρόμηση της οδού Πελαγίας δε θα λύσει το πρόβλημα, καθώς πρέπει να διανοιχτεί και αυτός ο δρόμος, αλλά και η παράλληλη Τζ. Κέννεντυ με έργα που θα έπρεπε να είχε κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Παρ' όλα αυτά το υπουργείο δεν είναι διατεθειμένο να δώσει χρήματα, δεδομένου ότι δεν έχει καμία όχληση από τους υποτακτικούς του δημάρχους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ