Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρέπει να πληρώσει ο ΟΛΠ

Ασύστολο ψεύδος αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του ΟΛΠ ότι έχει δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την άρνησή του να καταβάλει στο Δήμο Περάματος τα από το νόμο προβλεπόμενα ανταποδοτικά τέλη. Αντίθετα, με χτεσινή απόφαση, κατέπεσε το βασικό του επιχείρημα ότι βάσει του ιδρυτικού του νόμου απαλλάσσεται της καταβολής ανταποδοτικών τελών και δικαιώνεται ο δήμος που τα έχει επιβάλλει.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Περιφέρειας Αττικής της ΔΕΗ Β. Αλεξόπουλος με επιστολή του προς το "Ρ", αναφερόμενος σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, αφού σημειώνει ότι ο Δήμος Περάματος από τον Γενάρη του 1997 χρεώνει τον ΟΛΠ με ανταποδοτικά τέλη που αντιστοιχούν στο ποσό των 19.387.847 δρχ. το μήνα, τονίζει:

"Η ΔΕΗ κατέβαλε κάθε νόμιμη δυνατή προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένης και της απειλής διακοπής, για να αναγκάσει τον ΟΛΠ να καταβάλει τις υποχρεώσεις του σε Δημοτικά Τέλη και Δημοτικό Φόρο προς το Δήμο Περάματος. Ο ΟΛΠ αρνείται να καταβάλει κάθε μήνα αυτό το ποσό, ισχυριζόμενος ότι βάσει του ιδρυτικού του νόμου δεν υπόκειται μεταξύ άλλων και στην καταβολή τελών και φόρων σε οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή".

Ακολούθως, ο Β. Αλεξόπουλος επισημαίνει ότι ο ΟΛΠ έχει καταθέσει προσφυγή στο Τριμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, έχοντας ταυτόχρονα ασκήσει ανακοπή και οι δικαστικές αποφάσεις εκκρεμούν. "Μετά από τα παραπάνω, είναι φανερό ότι δεν είναι δυνατόν η ΔΕΗ να προβεί σε καμία ενέργεια, δεδομένου ότι εκκρεμούν αποφάσεις Δικαστηρίου", λέει ο Β. Αλεξόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περάματος με πρόσφατη ομόφωνη απόφασή του έχει τονίσει ότι σε καμία περίπτωση δε δέχεται το ειδικό καθεστώς που επικαλείται ο ΟΛΠ, καλώντας όλους τους παραλιμένιους δήμους να συστρατευτούν σε αυτόν τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ