Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
EPΓAZOMENOI OΣE
Μήνυμα, η καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Καθολική ήταν η συμμετοχή των σιδηροδρομικών και στις χτεσινές στάσεις εργασίας, που πραγματοποιήθηκαν τις ώρες 3 - 6 π.μ., 12 - 3 μ.μ. και 8 - 10 μ.μ., ενώ σιδηροδρομικοί της Αθήνας πήραν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε χτες το πρωί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Οι χτεσινές και προχτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ ήταν προειδοποιητικές και κηρύχτηκαν ομόφωνα από το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), σαν πρώτη αντίδραση στα κυβερνητικά σχέδια για τη συρρίκνωση του ΟΣΕ και την επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Ηδη, όπως είναι γνωστό, σε εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, η διοίκηση του ΟΣΕ έχει προχωρήσει σε περικοπές δρομολογίων και τοπικών γραμμών, στο κλείσιμο σταθμών και γραφείων εμπορευμάτων, στην κατάργηση βαρδιών, σε αλλαγές στο πρόγραμμα ωρών εργασίας του προσωπικού κλπ.

Το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση οι σιδηροδρομικοί με την καθολική τους συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και το δυναμικό τους "παρών" στις προχτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και Πάτρα, είναι ότι υπάρχει αγωνιστική διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με στόχο την ανατροπή των καταστροφικών κυβερνητικών σχεδίων για το αύριο των ελληνικών σιδηροδρόμων και το εργασιακό τους μέλλον.

Σημειώνεται ότι το προεδρείο της ΠΟΣ είχε προχτές ξεχωριστές συναντήσεις με τον υπουργό Μεταφορών Τ. Μαντέλη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Γ. Μουρμούρη.Ο μεν υπουργός απέφυγε κάθε δέσμευση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του δικτύου και μείωσης του προσωπικού με οποιοδήποτε τρόπο κριθεί αναγκαίος! Ο Γ. Μουρμούρης ανέφερε ότι στα σχέδιά του είναι η σύσταση δύο θυγατρικών εταιριών: Τηλεπικοινωνιών και προαστιακού σιδηροδρόμου, για τη διαχείριση των γραμμών Αθήνα - Κόρινθος και Αθήνα - Χαλκίδα, καθώς και της γραμμής Αθήνα - Σπάτα, αν αποφασιστεί η κατασκευή της.

Ο Σωτ. Ραυτόπουλος,αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΟΣ και εκπρόσωπος της ΔΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), επισημαίνει την ανάγκη κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών, με στόχο την ανατροπή της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής για το σιδηρόδρομο και τους εργαζόμενους. Παράλληλα, τονίζει ότι οι εκπρόσωποι της παράταξης στα πρωτοβάθμια σωματεία και την ΠΟΣ, θα προτείνουν κλιμάκωση του αγώνα και συντονισμό με τους εργαζόμενους στις άλλες ΔΕΚΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδρούν στο νομοσχέδιο διάλυσης (1998-11-18 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι σιδηροδρομικοί (1998-07-07 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα οι σιδηροδρομικοί (1998-06-26 00:00:00.0)
"Ανάβει" το απεργιακό μέτωπο (1998-06-19 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας από αύριο (1998-06-16 00:00:00.0)
Στις ράγες του αγώνα (1998-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ