Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διχασμένη "εικόνα"

Ο διχασμός στην κορυφή της ΝΔ διαπερνά και τις φιλικά προσκείμενες στο κόμμα εφημερίδες, γεγονός που αποτελεί έναν ακόμα σοβαρό πονοκέφαλο για την ηγεσία της, καθώς διαπιστώνει ότι οι κινήσεις της δε βρίσκουν την υποστήριξη που επιθυμεί. Ενδεικτική του προβλήματος της Ρηγίλλης είναι η χτεσινή κάλυψη της νέας διαμάχης Καραμανλή - Μητσοτάκη.

Ο "Ελεύθερος Τύπος" προβάλλει τις τοποθετήσεις στελεχών στη σύσκεψη υπό τον Κ. Καραμανλή κάτω από τον τίτλο "Ποιοι και γιατί ζήτησαν διαγραφή Μητσοτάκη", ενώ ο διευθυντής της Γ. Κύρτσος στο άρθρο του υποστηρίζει την πρόταση Εβερτ για τις δημοτικές εκλογές, επικρίνοντας την ηγεσία, γιατί "αντί της σύνθεσης, η ηγεσία επέλεξε την πολυδιάσπαση δυνάμεων".

Ο Δ. Ρίζος στον "Αδέσμευτο Τύπο" θέτει το ερώτημα "ποιοι διοικούν το άτυχο κόμμα", για να δώσει την απάντηση ότι η ΝΔ βρίσκεται "στα χέρια των Λούληδων". Η "Εξουσία" επιμένει ότι "στο Παρίσι μελετά το νέο κόμμα ο Κ. Μητσοτάκης", ενώ η "Απογευματινή" εγκαταλείπει την "ουδέτερη" στάση της και τις "αυταπάτες" της περί ενότητας και διαπιστώνει: "Ενα βήμα πριν την οριστική ρήξη Καραμανλής - Μητσοτάκης". Η "Καθημερινή" στρέφεται κατά Μητσοτάκη, ο οποίος "κλιμακώνει την επίθεση κατά της ΝΔ", ενώ ο Γ. Τράγκας πιστεύει ότι "η ανοχή στην πρόκληση Μητσοτάκη εκλαμβάνεται ως αδυναμία και αποτελεί ολέθριο σφάλμα".

Καλά ξεμπερδέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ