Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Απαισιόδοξος ο Μίλερ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Απαισιόδοξος ως προς τις προοπτικές σύντομης λύσης του Κυπριακού, έφθασε στην Αγκυρα ο απεσταλμένος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ.

"Οι επαφές μας δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά απόψεων", δήλωσε στο πρακτορείο "Ανατολή", ο Τ. Μίλερ, που έφθασε χτες το πρωί στην Αγκυρα, προερχόμενος από τη Λευκωσία και την Αθήνα. "Το Κυπριακό είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, καθήκον μας είναι να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Εθνη", είπε και συνέχισε: "αποφεύγω να δώσω την εντύπωση ότι η λύση μπορεί να βρεθεί σε μια νύχτα".

Ο Τόμας Μίλερ συναντήθηκε χτες στις 16.30 με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαϊλ Τζεμ, ενώ σήμερα συναντιέται με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κορκμάς Χακτανίρ και αύριο το πρωί με τον υπουργό Επικρατείας Σιουκρού Γκιουρέλ.

"Καλής πρόθεσης" η επιστολή Ντενκτάς

Την επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτηΡαούφ Ντενκτάς, προς τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη, εξήρε χτες ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Νετζατί Ουτκάν.

Ο Ν. Ουτκάν χαρακτήρισε την επιστολή "καλής πρόθεσης", ενώ κατηγόρησε τον Κύπριο Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη ότι δε δέχτηκε την επιστολή Ντενκτάς.

"Οι Ρωμιοί της Κύπρου πρέπει να αντιληφθούν την πραγματικότητα, πρέπει να ξέρουν ότι στο νησί υπάρχει μία ακόμη πολιτική ύπαρξη, η οποία είναι και αυτή ανεξάρτητη, δημοκρατική και ίση με τους Ρωμιούς", είπε ο Ν. Ουτκάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ