Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Κορόνες ... "άσφαιρης" κριτικής

Στο λαό της Αττικής μίλησε χτες ο Δ. Τσοβόλας από την πλατεία Δαβάκη, στο Αιγάλεω. Παρά τις προβλέψεις των κύκλων του κόμματος για μαζική συμμετοχή, ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΔΗΚΚΙ, μερικές εκατοντάδες οπαδών του, δεν ήταν αρκετός να γεμίσει την όχι ιδιαίτερα μεγάλη πλατεία.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία, κινήθηκε στο γνωστό μοτίβο της λεγόμενης "εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης για την πραγματική και ολόπλευρη ανάπτυξη της χώρας με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη". Επέκρινε ευθύς εξαρχής τα κόμματα που το ΔΗΚΚΙ είχε καλέσει να συγκροτήσουν μαζί το "πατριωτικό δημοκρατικό λαϊκό μέτωπο ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό", λέγοντας ότι "έμμεσα πλην σαφώς απάντησαν αρνητικά". Ετσι δικαιολόγησε την τακτική του κινήματος να απευθυνθεί απευθείας στο λαό για τη συγκρότηση αυτού του μετώπου. Θεώρησε τη χτεσινή συγκέντρωση ως"μεγαλειώδη και απαρχή της συγκρότησης του μετώπου".

Σε μεγάλο μέρος της ομιλίας, επέκρινε δριμύτητα την κυβέρνηση Σημίτη με υψηλές κορόνες περί υποτέλειας και ξεπουλήματος, χωρίς όμως να ψελλίσει λέξη για τους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής και την εξάρτηση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στάθηκε επίσης στα ζητήματα της οικονομίας, όμως οι προτάσεις του δεν έπεισαν παρά μόνο για μια άλλη διαχείριση του ίδιου πλαισίου που στηρίζουν οι θιασώτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τέλος, προέβλεψε ότι "στις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις το ΔΗΚΚΙ θα αναδειχτεί σε καθοριστικό παράγοντα" και κάλεσε για πλατιά στήριξη του δρόμου που προτείνει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, επικρίνοντας γενικόλογα τα κόμματα εκείνα εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, "που συνεργάζονται με τον νεοφιλελευθερισμό", όπως είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ