• Καμία αντίδραση από την πλευρά του επίτιμου, ο οποίος βρίσκεται "σε δύσκολη θέση", όπως ομολογούν υποστηρικτές του
  • - Το κλίμα διάσπασης, που πυροδοτείται και μετά την κοινή διαπίστωση ότι το χάσμα μεταξύ Καραμανλή - Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτο, συντηρείται και επεκτείνεται στο εσωτερικό της ΝΔ. Την ίδια στιγμή... - 1998-03-12 00:00:00.0"/>
  • Καμία αντίδραση από την πλευρά του επίτιμου, ο οποίος βρίσκεται "σε δύσκολη θέση", όπως ομολογούν υποστηρικτές του
  • - Το κλίμα διάσπασης, που πυροδοτείται και μετά την κοινή διαπίστωση ότι το χάσμα μεταξύ Καραμανλή - Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτο, συντηρείται και επεκτείνεται στο εσωτερικό της ΝΔ. Την ίδια στιγμή... - 1998-03-12 00:00:00.0" /> Συντηρείται το κλίμα διάσπασης | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 5
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Συντηρείται το κλίμα διάσπασης
    • Κύμα "έκρηξης οργής" κατά του Κ. Μητσοτάκη εκπέμπεται από τη Ρηγίλλης
    • Καμία αντίδραση από την πλευρά του επίτιμου, ο οποίος βρίσκεται "σε δύσκολη θέση", όπως ομολογούν υποστηρικτές του

    Το κλίμα διάσπασης, που πυροδοτείται και μετά την κοινή διαπίστωση ότι το χάσμα μεταξύ Καραμανλή - Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτο, συντηρείται και επεκτείνεται στο εσωτερικό της ΝΔ. Την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι βουλευτές και τα στελέχη που ζητούν άμεσα "καθαρές λύσεις", αλλά η ηγεσία του κόμματος μάλλον περιμένει "να ωριμάσουν οι συνθήκες", ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, αποφεύγοντας, ωστόσο, να φτάσει στη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού.

    Στο μεταξύ, από τη Ρηγίλλης εκπέμπεται ένα κύμα "έκρηξης οργής" κατά του επίτιμου προέδρου, που έχει ως αποτέλεσμα να ενταθούν οι επιθέσεις βουλευτών και στελεχών κατά Μητσοτάκη. Συνεργάτες του τελευταίου αποφεύγουν επίμονα οποιοδήποτε σχόλιο για την παραπέρα στάση του και περιορίζονται να επισημαίνουν ότι "δεν επιθυμεί να αντιδικήσει με κανέναν προσωπικά". Υποστηρικτές του Κ. Μητσοτάκη δεν κρύβουν ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αλλά εκφράζουν την ελπίδα ότι "ξέρει πού και πώς θέλει να πάει".

    Χτες, βουλευτές που πρόσκεινται στον πρόεδρο του κόμματος προκάλεσαν ουσιαστικά τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει μόνος το επόμενο βήμα και να αποχωρήσει από τη ΝΔ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του τομεάρχη Σ. Τσιτουρίδη (στον "9,84") πως όποιος δηλώνει ότι το κόμμα δε θα κερδίσει την εξουσία "πρέπει να πάει σπίτι του". Οποιοι δεν μπορούν να προχωρήσουν ας τολμήσουν να κάνουν το βήμα, υποδεικνύοντας προφανώς στον Κ. Μηστοτάκη να αποχωρήσει, τόνισε ο βουλευτής Γ. Καλαντζής. Ο υπεύθυνος Οργανωτικού Γ. Βλάχος εκτίμησε ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να έχει παρέμβαση για την πορεία της ΝΔ και ζήτησε να ξεκαθαρίσει τώρα η κατάσταση. Από την άλλη, ο προσκείμενος στον επίτιμο πρόεδρο βουλευτής Χρ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι αισθάνεται πως βρίσκεται σε αδιέξοδο και αν γίνονταν σήμερα εκλογές "θα σκεφτόταν πάρα πολύ αν θα ήταν υποψήφιος".

    Ο διαγραφείς Ν. Κάκαλος θεωρεί ότι το διαζύγιο με τη σημερινή ΝΔ του Κ. Καραμανλή "είναι οριστικό και κοινή συναινέσει", ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία (στον "Φλας") ότι "ο νέος Παπάγος θα βρεθεί"!. Ξεχωριστή σημασία έχουν οι δηλώσεις του Μιχ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, αν και έκρυψε ότι ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όμως, απαντώντας στην ερώτηση αν θα προχωρήσει σε νέο κόμμα, απάντησε ότι "δεν είναι εύκολο, αλλά δε νομίζω ότι θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια". Εκτίμησε, επίσης, ότι "το γλίστρημα της ΝΔ προς τα δεξιά είναι βέβαιο ότι αφήνει ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί", καθώς και ότι ο Κ. Μητσοτάκης "έχει τα περιθώρια να συγκεντρώσει δίπλα του κόσμο".

    Μικροτραυματισμός Καραμανλή

    Ο Κ. Καραμανλής ανέβαλε την περιοδεία του σε νομούς της Μακεδονίας, λόγω ελαφρού τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης της ποδοσφαιρικής ομάδας των βουλευτών. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, "υπέστη ρήξη του τένοντος του τετρακέφαλου μυός δεξιά" και πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση σήμερα το πρωί. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, θα χρειαστεί να μείνει "εκτός δράσης" μερικές βδομάδες.

    Το μικροατύχημα αυτό του προέδρου της ΝΔ ,σε συνδυασμό με τη δεκαήμερη απουσία του Κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι, δε φαίνονται μάλλον ικανά να εκτονώσουν την ένταση στο κόμμα...

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Προάγγελος της νέας αντιλαϊκής επέλασης(2006-03-15 00:00:00.0)
    Πάση θυσία «εικόνα ενότητας»(2001-04-13 00:00:00.0)
    Σε θέση άμυνας και "διασπασμένη"(1999-07-06 00:00:00.0)
    Προεδρολογικά μπερδέματα(1999-06-27 00:00:00.0)
    Ο Μητσοτάκης "ξαναχτυπά"(1998-11-07 00:00:00.0)
    Οριστική η ρήξη Εβερτ - Μητσοτάκη(1996-11-27 00:00:00.0)

    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ