Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΕΡΝΣ
Επιμένει στις προκλητικές δραστηριότητες

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ για τη σημερινή επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λαμία

Ανενόχλητος - και με την ανοχή της υποτακτικής κυβέρνησης Σημίτη - μετά την προκλητική επιθεώρηση των βάσεων της Σούδας και την ακόμα πιο προκλητική εμφάνισή του στην Κρήτη, ο Ν. Μπερνς, πρεσβευτής των ΗΠΑ, συνεχίζοντας τις απαράδεκτες δραστηριότητές του και τις ανεπιθύμητες, για το λαό περιοδείες του, φτάνει σήμερα στη Λαμία για "εθιμοτυπική επίσκεψη". Αναμένεται να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Στερεάς, τον νομάρχη Φθιώτιδας, τον δήμαρχο Λαμίας και τον μητροπολίτη της περιοχής. Αντίθετα, ωστόσο, με τους παραπάνω, μια διαφορετική "θερμή υποδοχή" αντίστοιχη προς τα αντιαμερικανικά αισθήματα του ελληνικού λαού για την ιμπεριαλιστική πολιτική της Νέας Τάξης και του ΝΑΤΟ, επιφυλάσσει το φιλειρηνικό κίνημα της περιοχής προς το νέο Αμερικανό Πιουριφόι, τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Ν. Μπερνς. Οι φίλοι της Ειρήνης, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Ειρήνης Λαμίας, θα διαδηλώσουν στην πλατεία Πάρκου της πόλης, ενάντια στην ανεπιθύμητη και προκλητική, όπως τη χαρακτηρίζουν, επίσκεψη του γκαουλάιτερ Μπερνς, που θυμίζει τις καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού εποχές της Αμερικανοκρατίας.

Την αποκρουστική αυτή μνήμη επαναφέρει ο Ν. Μπερνς με την όλη απαράδεκτη δραστηριότητά του: να επισκέπτεται απρόσκλητος, σαν αφεντικό, τους υποτακτικούς του σε διάφορες περιοχές της χώρας, προβάλλοντας το ιμπεριαλιστικό πρόσωπο των ΗΠΑ και των πολυεθνικών. Κάτι που έγινε με την επίσκεψή του στην Κρήτη, επιθεώρησε τις βάσεις της Σούδας στα Χανιά και συμμετείχε σε αμερικάνικη φιέστα στη Μεγάλη Βρύση Ηρακλείου, την οποία έστησε η αμερικανική πολυεθνική IWECO, που έχει αναλάβει την εργολαβία για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή. Ακόμα προκαλεί τον ελληνικό λαό, με το θράσος του να επισκέπτεται και να έχει επαφές απ' ευθείας με μαζικούς φορείς του λαού και κρατικές αρχές και υπηρεσίες όπως η Αστυνομία, ο ΟΤΕ και να εκφράζει γνώμη και να ελέγχει τη δραστηριότητά τους! Προφανώς, ο Ν. Μπερνς συμπεριφέρεται μ' αυτόν τον προκλητικό τρόπο εκλαμβάνοντας σαν "πράσινο φως" για τέτοιες δραστηριότητες, τις "ευχαριστίες" της κυβέρνησης Σημίτη προς τους Αμερικανούς. Γι' αυτό και από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη χώρα, όχι μόνον επιδίδεται σε απαράδεκτες δραστηριότητες, αλλά και θρασύτατα παρεμβαίνει στην πολιτική της χώρας, προκαλώντας με δηλώσεις που αμφισβητούν ακόμα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας - μοιράζει... τα νησιά του Αιγαίου, είτε αμφισβητεί τα όρια του εθνικού εναέριου χώρου κλπ.

Καταγγέλλει η ΝΕ Φθιώτιδας

Με αφορμή τη σημερινή ανεπιθύμητη επίσκεψη Μπερνς στη Λαμία, με ανακοίνωσή της η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει προκλητική και πολιτικά απαράδεκτη την περιοδεία του Αμερικανού πρεσβευτή σε πολλές ελληνικές πόλεις, δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, κάτι που οδηγεί τη μνήμη μας στον αλησμόνητο προκάτοχο του Πιουριφόι και τις επιθεωρήσεις του στη χώρα μας σαν να πρόκειται για αποικία ή προτεκτοράτο των ΗΠΑ.

"Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στη Λαμία, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Φθιώτιδας - θεωρούμε σκόπιμο να ξαναθυμίσουμε τις τεράστιες ευθύνες των Αμερικανών για πολλά δεινά που πέρασε ο τόπος. Να υπογραμμίσουμε την καταπιεστική για τους λαούς και επικίνδυνη για το μέλλον του κόσμου πολιτική τους, ως πολιτική κερδών και κυριαρχίας που έχει άμεση σχέση με τις αιματηρές εξελίξεις στα Βαλκάνια για το ξαναμοίρασμα των αγορών. Η επίσκεψη του Μπερνς αποτελεί πρόκληση για τους Ρουμελιώτες, πρόκληση για την πόλη που γέννησε ήρωες της Εθνικής Αντίστασης και των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, τον Αθανάσιο Διάκο, τον Αρη Βελουχιώτη και άλλους, επισημαίνει η ΝΕ.

Καλείται ο Νομάρχης Φθιώτιδας και κάθε άλλος παράγοντας που είναι έτοιμος να τρέξει για την... ευλογία του (Μπερνς), να σταθμίσουν τις ευθύνες τους και, έστω και καθυστερημένα, να εκφράσουν τα αντιαμερικανικά αισθήματα των συμπατριωτών μας, να μη δεχτούν τον Αμερικανό τοποτηρητή", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ