Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πάνω απ' όλα η "σταθερότητα" της πλουτοκρατίας

Το παν για το ΠΑΣΟΚ και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί είναι η "πολιτική σταθερότητα", ανεξάρτητα από τις όποιες διεργασίες ή εσωκομματικές ανακατατάξεις μπορεί να συντελούνται όχι μόνο στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και στο εσωτερικό του ίδιου του ΠΑΣΟΚ! Την παραπάνω εξόχως... κρυστάλλινη θέση, όσον αφορά τη με κάθε τρόπο προώθηση της πολιτικής της πλουτοκρατίας, εξέφρασε χτες, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Κ. Σκανδαλίδης.

Μάλιστα ο Κ. Σκανδαλίδης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αυτή την "πολιτική σταθερότητα" - που ισοδυναμεί με την αταλάντευτη συνέχιση μιας πολιτικής που καταδικάζει τη χώρα και το λαό στο άρμα της ΟΝΕ και της εξάρτησης απέναντι στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και τις κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις των εργαζόμενων - το ΠΑΣΟΚ είναι πρόθυμο να την υπηρετήσει και μέσω κυβερνήσεων συνεργασίας, που μπορεί να προκύψουν στις επόμενες εκλογές... Ολα τα παραπάνω λέχτηκαν εκ μέρους του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ μέσα βέβαια από τη γνωστή και περί... διαγραμμάτων ΠΑΣΟΚική γλώσσα, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, και διανθισμένα με πάμπολλες αναφορές περί συνεργασίας των... προοδευτικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της χτεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι "αποτελεί στοιχείο της πολιτικής σταθερότητας του τόπου, έτσι όπως εκφράζεται και λειτουργεί το πολιτικό μας σύστημα, να ολοκληρώσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ή οι προοδευτικές δυνάμεις στην κυβέρνηση, τον ορίζοντα μιας δεκαετίας από το 1994 ως το 2004...". Προχωρώντας ακόμα παραπέρα και θέτοντας υπεράνω όλων αυτή την "πολιτική σταθερότητα", δε δίστασε να πει ότι τίποτα δεν πρέπει να θέσει σε αμφισβήτηση την πορεία που έχει επιβάλει στη χώρα το μεγάλο κεφάλαιο, σημειώνοντας ότι η τελευταία πρέπει να μείνει αλώβητη από τις όποιες "εσωκομματικές εξελίξεις σε παρατάξεις, είτε τη δική μας, είτε τη συντηρητική παράταξη",όπως είπε ο Κ. Σκανδαλίδης.

Κατά τα λοιπά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε τις συνεχείς αναφορές περί των κίβδηλων προοδευτικών συνεργασιών, τις οποίες προωθεί το κόμμα του στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Μάλιστα, για μια ακόμα φορά δεν παρέλειψε την πολιτική απρέπεια να εντάξει και το ΚΚΕ σε αυτές τις ΠΑΣΟΚικές επιθυμίες... Επίσης είπε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των ευρύτατων δυνατών συνεργασιών με τον ΣΥΝ στις εκλογές, ενώ αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν πρέπει να διεξαχθεί υπό καθεστώς εσωκομματικών "χαρακωμάτων". Τέλος, πιστός στη γραμμή του Κ. Σημίτη, προσδιόρισε τον αναβαθμισμένο ρόλο που θέλει να προσδώσει ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος έναντι του ΕΓ και της ΚΕ.

  • Για "εμμονή σε ένα παρωχημένο ηγεμονισμό και έλλειψη διορατικότητας" έκαναν λόγο στο ΣΥΝ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σκανδαλίδη και - προβάλλοντας το δικό τους μικρομέγαλο ηγεμονισμό... - επισήμαιναν πως... "πριν από το β γύρο υπάρχει ο πρώτος γύρος που αυτός διαμορφώνει το κλίμα"...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ