Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω

Να εξοντώσει τους αγωνιζόμενους αγρότες με δικαστικές διώξεις και βαριές καταδίκες επιδιώκει με όλο και πιο αυξανόμενο ζήλο η κυβέρνηση. Η προχτεσινή προκλητική και πρωτόγνωρη καταδίκη των 64 αγροτών των Τρικάλων, με στέρηση του δικαιώματος άσκησης έφεσης στην ποινή, είναι αποτέλεσμα της εκδικητικής μανίας των κυβερνώντων και τις πολιτικής αυταρχισμού και τρομοκρατίας που ακολουθούν. Μιας πολιτικής που σέρνει στα "αγροτοδικεία" περισσότερους από 8.000 αγρότες και έφτασε στο σημείο να δημεύει και αγροτικά μηχανήματα. Η κυβέρνηση του Σημίτη, πετώντας τις όποιες εκσυγχρονιστικές μάσκες της, αναδείχνεται σε κυβέρνηση - τρομοκράτη, που οργανώνει σε όλη τη χώρα μαζικές διώξεις αγροτών, μετατρέποντας τα δικαστήρια σε "αγροτοδικεία" που παράγουν μαζικά βαριές καταδίκες σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, αφού εξάντλησε τις άλλες πρακτικές πιέσεων, εκβιασμών, εξαγοράς συνειδήσεων και κατατρομοκράτησης των αγροτών, ακόμα και με μεθόδους κρατικής δολιοφθοράς με την επιχείρηση "βουλκανιζατέρ", εντείνει στο έπακρο την τρομοκρατία με βαριές καταδικαστικές αποφάσεις, λες και παράγονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Στη βάση αυτή, αρνείται τη νομοθετική ρύθμιση του πολιτικού προβλήματος των διώξεων μέσω της Βουλής, που επανειλημμένα έχει θέσει το ΚΚΕ, όπως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και το κάνει αυτό, όχι μόνο για να εκδικηθεί τους αγωνιστές αγρότες - που κουρέλιασαν τις "εκσυγχρονιστικές μάσκες" της, οι οποίες κρύβουν το Μεσαίωνα όπου οδηγεί η αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και ΓΚΑΤΤ και, τώρα, της "ΑΤΖΕΝΤΑΣ 2000), με στόχο το ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών κτλ. - αλλά και για να τρομοκρατήσει και εκφοβίσει τους αγωνιζομένους, ώστε να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το κάνει όμως και για να "σπάσει" το αγωνιστικό τους φρόνημα και να τους υποτάξει, ώστε να αποδεχτούν σαν μοιραία την επιβολή της καταστροφικής πολιτικής της. Σ' αυτήν την προσπάθειά της η κυβέρνηση ξεπερνά τα όρια του αυταρχισμού και φθάνει σε πρωτοφανείς καταδίκες, σαν την προχτεσινή στα Τρίκαλα, με την οποία τοποθετεί τους αγωνιζόμενους αγρότες σε χειρότερη μοίρα και από τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου!

Επιδιώκει, έτσι, να "νουθετήσει" και τους άλλους εργαζόμενους για να μην ξεσηκωθούν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ, που καταδικάζουν τα λαϊκά στρώματα. Η τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης Σημίτη με τα "αγροτοδικεία", τις διώξεις, τις στημένες δίκες και καταδίκες των αγωνιστών αγροτών, αποκτά, αντικειμενικά, ευρύτερες διαστάσεις, που αφορούν όλους, ανεξαίρετα, τους εργαζόμενους και το μαζικό λαϊκό κίνημα. Γι' αυτό και πρέπει όχι μόνο να εκφραστεί έμπρακτα η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους και δικαζόμενους αγρότες, αλλά και να ορθώσουν όλοι οι εργαζόμενοι ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ κατά της τρομοκρατικής κυβερνητικής επιχείρησης. Για να σταματήσουν οι διώξεις με νομοθετική ρύθμιση. Η κυβέρνηση Σημίτη, με τις μαζικές τρομοκρατικές διώξεις, γράφει μια μοναδική, μαύρη σελίδα αυταρχισμού και τρομοκρατίας στη νεότερη ιστορία του αγροτικού και γενικότερα του μαζικού λαϊκού κινήματος. Με την πρακτική της δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας. Ας μην έχουν αυταπάτες, όμως, οι κυβερνώντες πως μπορούν να υποτάξουν τους αγρότες, τους εργάτες, τους άλλους εργαζόμενους. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Θα τους βρουν όλους μπροστά τους σε αγωνιστικό Μέτωπο ενάντια στην καταστροφική πολιτική τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτη και άθλια μεθόδευση τα «αγροτοδικεία» του ΣΥΡΙΖΑ(2019-01-31 00:00:00.0)
ΣΤΟΠ στον αντιδημοκρατικό κατήφορο(2000-06-27 00:00:00.0)
Θα το πληρώσουν στις εκλογές!(2000-02-15 00:00:00.0)
Πυρετωδώς δουλεύουν τα "αγροτοδικεία"(1997-10-25 00:00:00.0)
ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ(1997-05-29 00:00:00.0)
Πανθεσσαλική διαμαρτυρία σήμερα(1997-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ